Ομράν και Αυγουλέας για την Ε. Καϊλή: 10 χρόνια η αυστηρότερη των ποινών και αφέλεια για τα μετρητά

Array

Την Πέμπτη αναμένεται διαδικασία που αφορά την πιθανή παράταση της προφυλάκισης για την Εύα Καϊλή και όπως εξηγεί ο γνωστός δικηγόρος που εδρεύει στις Βρυξέλλες, Ορέστης Ομράν, οι υπόλοιποι κατηγρούμενοι που έχουν κριθεί προφυλακιστέοι εξασφάλισαν ήδη τη δυνατότητα να ζητήσουν αποφυλάκιση σε ένα μήνα.

«Η κύρια ποινική δίκη για την αθωότητα ή την ενοχήτης θα ξεκινήσει από 6 έως 12 μήνες μετά αλλά εντός του 2023», είπε ο κ. Ομράν και απαντώντας σε ερώτηση για την υπερασπιστική τη γραμμή ανέφερε:

«Εαν ισχύει η υποτιθέμενη ομολογία ότι γνώριζε αλλά δεν συμμετείχε, φαίνεται ότι η στρατηγική της θα είναι να τύχει καλύτερης μεταχείρισης από τα βελγικά δικαστήρια, γιατί διαφορετικά δεν εξηγείται αυτή η ομολογία. Επίσης, αν ισχύει το περιεχόμενο της δικογραφίας όπου είναι τόσο έντονα τα στοιχεία με τον πατέρα της να προσπαθεί να φυγαδεύσει τα χρήματα, εύλογα ακολουθείται στρατηγική περί ενδεχόμενης συνέργειας για να τύχει καλύτερης μεταχείρισης».

Η αυστηρότερη των ποινών που προβλέπεται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση είνα 10 χρόνια ενώ αυτό που «βαραίνει» εκτός του ότι η Εύα Καϊλή  διατελούσε αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου είναι το γεγονός ότι «υπάρχουν δηλώσεις της υπέρ συγκεκριμένης κυβέρνησης με καταφανή τρόπο, δηλώσεις που δικαιολογούν προφανώς τη συμμετοχή της και την υπεράσπιση του συστήματος που υπήρχε», τόνισε ο δικηγόρος.

Αιμ. Αυγουλέας:Το ότι χρησιμοποίησε μετρητά δείχνει αφέλεια ή άγνοια

Ο καθηγητής τραπεζικού δικαίου Αιμίλιος Αυγουλέας αφού επισημαίνει ότι αναγνωρίζει τεκμήριο αθωότητας για την Εύα Καϊλή παρατηρεί ότι τα χρήματα έχουν πρόσφατα αναληφθεί από γκισέ τράπεζας. «Είναι υποχρέωση των τραπεζών για ποσά πάνω από 10.000 ευρώ να ξέρουν ποιος πελάτης κάνει τη συναλλαγή κι αν δεν καταθέσει διαβατήριο, φορολογική δήλωση και αριθμό φορολογικού μητρώου, η συναλλαγή ακυρώνεται», τόνισε και πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι κουβαλήθηκαν μετρητά δείχνει άγνοια νομικού πλαισίου.

Ο κ. Αυγουλέας επικαλέστηκε ανάρτηση στο Twiter περί «βασίλισσας των χαρτονομισμάτων που χρησιμοποιύσε μετρητά» και τόνισε ότι αυτό δείχνει αφέλεια και ότι δεν ήταν εγκέφαλος της κλίκας. «Όλο αυτό δείχνει και άγνοια του νομικού πλαισίου. Το ότι δεν ήταν εγκέφαλος δεν σημαίνει όμως ότι ήταν και θύμα, αλλά προφανώς συνεργός», κατέληξε.

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος