Ομόφωνη καταδίκη των επιθέσεων στις Βρυξέλλες από την Αθήνα (vid)

Σοκ και δέος προκαλούν οι πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες με την Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Ελλάδας να καταδικάζει κατηγορηματικά την ενέργεια.

Τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των αθώων θυμάτων των ειδεχθών τρομοκρατικών επιθέσεων εξέφρασε προς τον βασιλιά του Βελγίου, Φίλιππο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος μετέφερε τα αισθήματα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού προς τον βελγικό για τις αποτρόπαιες πράξεις, οι οποίες προσβάλλουν, όπως τόνισε, την Ευρώπη και τις δημοκρατικές αξίες της, καθώς και τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, στο σύνολό τους.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Twitter εξέφρασε την αλληλεγγύη της Ελλάδας στον βελγικό λαό, τονίζοντας ότι ο φόβος, το θρησκευτικό μίσος και ο ρατσισμός δεν πρέπει να νικήσουν την Ευρώπη.

Παράλληλα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών καταδίκασε το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα υπογραμμίζοντας ότι η Αθήνα παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις και θα γίνει ότι πρέπει για την ασφάλεια της χώρας.

Επίσης ο πρωθυπουργός, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής ζήτησε τη μετάθεση της προγραμματισμένης συζήτησης στη Βουλή για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Για τον λόγο αυτό, ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την καταδίκη του εξέφρασε και το υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι «η τυφλή τρομοκρατία είναι καταδικασμένη να αποτύχει».

«Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα, τη στήριξή μας στον λαό και την κυβέρνηση του Βελγίου και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

ΤΟ ΥΠ.ΕΞ. με ανάρτηση στο twitter, έδωσε δύο τηλεφωνικούς αριθμούς επικοινωνίας και ένα e-mail για όσους όσους επιθυμούν να έχουν ενημέρωση για την κατάσταση στο Βέλγιο: 210-3681730, 210-3681350, e-mail:mdk@mfa.gr

Τη θλίψη και τον αποτροπιασμό όλων των κομμάτων για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, εξέφρασε εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, ο πρόεδρος Νίκος Βούτσης.

Τις επιθέσεις καταδίκασαν και όλα τα κόμματα.

«Το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στην πόλη των Βρυξελλών αποτελεί επίθεση στις αξίες της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού, αξίες θεμελιώδεις για την ιδέα της Ευρώπης. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στο λαό του Βελγίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, στην πρώτη αντίδρασή του για το τρομοκρατικό χτύπημα με ανάρτησή του στο twitter, τόνισε:

Λίγο αργότερα ο πρόεδρος της ΝΔ με δήλωσή του εξέφρασε τα «βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και το φίλο βελγικό λαό».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για στυγνές δολοφονικές επιθέσεις και χτύπημα σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς και την Ελλάδα που υπογραμμίζουν με τραγικό τρόπο τις μεγάλες απειλές και προκλήσεις μιας δύσκολης εποχής.

«Η σκέψη μας στον βελγικό λαό. Θλίψη για τις ζωές που χάθηκαν. Η Ευρώπη, μία οικογένεια απέναντι στην τρομοκρατία και τον φανατισμό», αναφέρει σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει τις δολοφονικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον βελγικό λαό και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι τέτοιες επιθέσεις αξιοποιούνται για την κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, την ενίσχυση των μέτρων καταστολής, της ξενοφοβίας και τον εκφοβισμό του λαού» επισημαίνει το ΚΚΕ καταλήγοντας «ο ελληνικός λαός, όλοι οι λαοί, πρέπει να εμποδίσουν τέτοιες εξελίξεις.

Το Ποτάμι με ανακοίνωσή του τονίζει ότι η Ευρώπη, βίωσε με οδύνη ένα ακόμη τρομοκρατικό χτύπημα, αυτή τη φορά η καρδιά του μηχανισμού της ΕΕ και υπογραμμίζει: «Σ’ αυτό τον παράλογο πόλεμο εμείς θα παραμείνουμε ενωμένοι με τους Ισπανούς, τους Γάλλους, τώρα με τους Βέλγους, με όλους εκείνους που είναι πιθανά θύματα ενός ημιπαράφρονα φανατικού επειδή γεννήθηκαν ή ζουν ή επισκέπτονται περιοχές και χώρες όπου “κατοικεί ο διάβολος”».

Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, έκανε λόγο για «Μαύρη Τρίτη», προσθέτοντας ότι «δυστυχώς η τρομοκρατία είναι μια ύπουλη απειλή για τις δημοκρατικές και ανοιχτές κοινωνίες του δυτικού κόσμου, με απρόβλεπτες παρενέργειες».

Η Ένωση Κεντρώων με ανακοίνωσή της αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια της, στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη μας στον Βελγικό λαό. Απέναντι στην ωμή βία και την τρομοκρατία ένα έχουμε να πούμε, αργά η γρήγορα η δημοκρατία θα νικήσει.

«Η απάντηση στην βαρβαρότητα των φανατικών τζιχαντιστών δεν θα πρέπει να είναι η ξενοφοβία, η ισλαμοφοβία, τα κλειστά σύνορα, ο περιορισμός των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πολεμικοί τυχοδιωκτισμοί στη Μέση Ανατολή», σημείωσε η Λαϊκή Ενότητα.

ΠΗΓΗ: Αίθουσα σύνταξης ert.gr με πληροφορίες από ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετικές ειδήσεις:

Στο Μαξίμου Π. Καμμένος και Ν. Τόσκας – Σύσκεψη με τον πρωθυπουργό

Αναβάλλεται η συζήτηση στην Βουλή για την λειτουργία της Δικαιοσύνης
ΥΠΕΞ για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες: «Η τυφλή τρομοκρατία είναι καταδικασμένη να αποτύχει»
Σε ετοιμότητα η Ελληνική Αστυνομία – Αυξημένα μέτρα ασφαλείας και περιφρούρηση στόχων

Τρόμος στην καρδιά της Ευρώπης -Πολύνεκρες επιθέσεις στις Βρυξέλλες (vid) -Συνεχής ενημέρωση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος