Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Βαρυμπόμπη – Τιτάνιες οι προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών (video)

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες για να σταματήσουν τη φωτιά που πέρασε από τη Βαρυμπόμπη, τους Αδάμες και τους Θρακομακεδόνες και έφτασε στις Αχαρνές.

Η πυρκαγιά έκαψε σπίτια και απείλησε ανθρώπινες ζωέςΟ αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι το πύρινο μέτωπο έχει περιοριστεί προς το Κρυονέρι, χωρίς όμως να υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία, ενώ άμεση ήταν η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ώστε να μην περάσει στον υποσταθμό που βρίσκεται στην περιοχή. Παράλληλα τόνισε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην ξεφύγουν τα πύρινα μέτωπα.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επεσήμανε στην ΕΡΤ ότι η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη σήμερα το πρωί και αυτό δίνει τη δυνατότητα στα εναέρια μέσα να μπορέσουν να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα της. Επίσης, αναφέρθηκε στην έγκαιρη και άμεση παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ υπογράμμισε ότι θα πρέπει η ΔΕΗ να απομακρύνει έγκαιρα κορυφές δέντρων που πιθανότατα να προκαλέσει μεγάλες πυρκαγιές. Τέλος υπογράμμισε ότι από δω και πέρα το φαινόμενο του καύσωνα, της ξηρασίας και της κλιματικής αλλαγής θα πρέπει να μας βρει όλους καλύτερους πιο συντονισμένους και με μεγαλύτερη επάρκεια.

Ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι κατάφεραν με υπεράνθρωπη προσπάθεια πυροσβεστών και εθελοντών να μην μπει η φωτιά στο Κρυονέρι και να περιοριστεί στα κτήματα Τατοΐου, και αναμένουν τη συνδρομή των εναέριων μέσων για να καταφέρουν να ελέγξουν τη μεγάλη αυτή πυρκαγιά σε μια κατάφυτη περιοχή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Μιχάλης Βρεττός, ανέφερε ότι ήταν πολύ δύσκολη η νύχτα, καθώς γίνονταν συνεχώς αναζωπυρώσεις. Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε στα βόρεια της Βαρυμπόμπης στην κεντρική είσοδο του Τατοΐου, όπως είπε, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι μόλις σηκωθούν τα εναέρια μέσα θα μπορέσουν να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα. Επίσης σημείωσε ότι έχουν απεγκλωβιστεί 315 άτομα.

Έχουν αποκατασταθεί όλα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά, τόνισε στην ΕΡΤ ο Κώστας Μανιάτης πρόεδρος Τεχνικών της ΔΕΗ, ενώ διέψευσε τα όσα κατήγγειλε ο κ. Βρεττός ότι η φωτιά ξεκίνησε από έκρηξη σε μετασχηματιστή, επισημαίνοντας ότι στο σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά υπάρχει μόνο γραμμή μεταφοράς υψηλής τάσης και δεν υπάρχει ούτε υποσταθμός ούτε διακόπτες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος