Oλοκληρώθηκε με επιτυχία η Διακλαδική Συμμαχική Δράση «NEPTUNE STRIKE 2022.2»

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 η Διακλαδική Συμμαχική Δράση με την επωνυμία «NEPTUNE STRIKE 2022.2», που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου, της Βόρειας Θάλασσας και της Βαλτικής, με την συμμετοχή Χερσαίων, Ναυτικών και Αεροπορικών Μονάδων του ΝΑΤΟ υπό την Διοίκηση και τον Έλεγχο της Ναυτικής Δύναμης Κρούσης και Υποστήριξης του ΝΑΤΟ (Naval Striking and Support Forces NATO – STRIKFORNATO) και του 6ου Στόλου (6th FLEET) των ΗΠΑ.

Oλοκληρώθηκε με επιτυχία η Διακλαδική Συμμαχική Δράση «NEPTUNE STRIKE 2022.2»
221023-N-FD648-1014 ADRIATIC SEA (Oct. 23, 2022) The Arleigh Burke-class guided-missile destroyer USS Farragut (DDG 99) sails in formation with NATO partners during the NATO-led vigilance activity Neptune Strike 22.2 (NEST 22.2), in the Adriatic Sea, Oct. 23, 2022. NEST 22.2 is the natural evolution of NATO’s ability to integrate the high-end maritime warfare capabilities of a carrier strike group to support the defense of the alliance in Europe. (U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Ryan Childress)
Η Δράση υλοποιήθηκε για δεύτερη φορά εντός του 2022 έλαβε χώρα από την Παρασκευή 14 έως την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 και αποσκοπούσε στην διεξαγωγή και τον έλεγχο των διαδικασιών ομαλής μεταβίβασης αρμοδιοτήτων από τον Διοικητή της US European Command (USEUCOM) στον Supreme Allied Commander Europe (SACEUR) και ακολούθως από αυτόν στον Διοικητή της STRIKFORNATO του Carrier Strike Group 10 (CSG-10), στο οποίο υπάγεται το Αεροπλανοφόρο USS GEORGE H.W. BUSH (GHWB) και τα πλοία συνοδείας του.
Oλοκληρώθηκε με επιτυχία η Διακλαδική Συμμαχική Δράση «NEPTUNE STRIKE 2022.2»
Στην «NEPTUNE STRIKE 2022.2» οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με:

● Την διάθεση του Control Reporting Center (CRC) της Πάρνηθας για την καθοδήγηση Μαχητικών Αεροσκαφών (Α/Φ) F-18 του USS GHWB στο Πεδίο Βολής ΚΑΡΑΒΙΑ, όπου εκτελέστηκαν πραγματικά πυρά.

● Μία Ομάδα της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ και 2 Α/Φ F-4 της ΠΑ σε συνεργασία με 2 Α/Φ F-18 του USS GHWB, που εκτέλεσαν αντικείμενα τερματικής καθοδήγησης πυρών [Joint Τerminal Αttack Controller (JTAC)] στην περιοχή δυτικά της Πελοποννήσου και στο Πεδίο Βολής ΜΕΓΑΡΩΝ.

Δύο Α/Φ F-16 της ΠΑ σε αντικείμενα εκπαίδευσης εναέριας μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training – DACT) σε συνεργαςία με 2 Α/Φ F-18 του USS GHWB στην περιοχή δυτικά Πελοποννήσου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος