Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 η Διακλαδική Συμμαχική Δράση με την επωνυμία «NEPTUNE STRIKE 2022.2», που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου, της Βόρειας Θάλασσας και της Βαλτικής, με την συμμετοχή Χερσαίων, Ναυτικών και Αεροπορικών Μονάδων του ΝΑΤΟ υπό την Διοίκηση και τον Έλεγχο της Ναυτικής Δύναμης Κρούσης και Υποστήριξης του ΝΑΤΟ (Naval Striking and Support Forces NATO – STRIKFORNATO) και του 6ου Στόλου (6th FLEET) των ΗΠΑ.
Στην «NEPTUNE STRIKE 2022.2» οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με:
● Την διάθεση του Control Reporting Center (CRC) της Πάρνηθας για την καθοδήγηση Μαχητικών Αεροσκαφών (Α/Φ) F-18 του USS GHWB στο Πεδίο Βολής ΚΑΡΑΒΙΑ, όπου εκτελέστηκαν πραγματικά πυρά.
● Μία Ομάδα της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ και 2 Α/Φ F-4 της ΠΑ σε συνεργασία με 2 Α/Φ F-18 του USS GHWB, που εκτέλεσαν αντικείμενα τερματικής καθοδήγησης πυρών [Joint Τerminal Αttack Controller (JTAC)] στην περιοχή δυτικά της Πελοποννήσου και στο Πεδίο Βολής ΜΕΓΑΡΩΝ.
● Δύο Α/Φ F-16 της ΠΑ σε αντικείμενα εκπαίδευσης εναέριας μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training – DACT) σε συνεργαςία με 2 Α/Φ F-18 του USS GHWB στην περιοχή δυτικά Πελοποννήσου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος