Προφυλακιστέος ο Μ. Φουρθιώτης και δύο εκ των τριών συγκατηγορουμένων του (video)

Στη φυλακή οδηγείται  ο Μένιος Φουρθιώτης μετά την απολογία του ενώπιον του 30ου τακτικού ανακριτή. Μετά από διάσκεψη τριών ωρών ανακριτή και εισαγγελέα ο γνωστός παρουσιαστής κρίθηκε προφυλακιστέος. Μαζί του προφυλακίστηκαν και οι δύο συγκατηγορούμενοί του που εμπλέκονται και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία. Ο τέταρτος κατηγορούμενος  που αντιμετωπίζει  μόνο με κατηγορίες σχετικές με ναρκωτικά επίσης αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο παρουσιαστής αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του, όπως επίσης και οι δυο συγκατηγορούμενοί του που φέρονται ως δράστες των επιθέσεων εναντίον της οικείας του παρουσιαστή και εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των αστυνομικών στη συμπλοκή στη Νέα Ερυθραία, αρνήθηκαν όσα τους καταλογίζονται και υποστήριξαν πως τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων αποδεικνύουν, κατά τους ισχυρισμούς τους ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο που έγινε η ανταλλαγή πυροβολισμών.

Τόνισαν μάλιστα πως η μοναδική σχέση τους με το Μένιο Φουρθιώτη ήταν ότι το γεγονός ότι τους είχε προσλάβει ως φρουρούς μετά την απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ να αποσυρθεί η αστυνομική συνοδεία του.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος