Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Πανελλήνιες Εξετάσεις απόκτησης Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, την Κυριακή 6 Απριλίου 2025, οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για την απόκτηση Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (Π.Ε.Γ.Π.), που διοργανώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Στις εξετάσεις προσήλθαν 4.222 υποψήφιοι από τους 4.427 που είχαν κάνει αίτηση, σε 72 εξεταστικά κέντρα, σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων τα 8 είναι ειδικά κέντρα για τους υποψήφιους άνω των 62 ετών, καθώς και όσους αδυνατούν να συμμετάσχουν σε γραπτή δοκιμασία λόγω μαθησιακών δυσκολιών ή αναπηρίας άνω του 67%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσοστό συμμετοχής ανήλθε σε 95,37% και είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί από την έναρξη του θεσμού των εξετάσεων, με το αμέσως μεγαλύτερο ποσοστό να είναι αυτό των εξετάσεων του Νοεμβρίου 2024, με 94,31%.

Η επιτυχής συμμετοχή στις ως άνω εξετάσεις είναι μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την απόκτηση της Ελληνικής Ιθαγένειας.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν μετά το Πάσχα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος