ΟΛΜΕ: Παράνομη έκρινε το Πρωτοδικείο τη στάση εργασίας της Δευτέρας 28/6

Παράνομη έκρινε το Πρωτοδικείο την 3ωρη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ για την Δευτέρα, τις ώρες διεξαγωγής των εισαγωγικών εξετάσεων για τα πρότυπα σχολεία. Στο δικαστήριο είχε προσφύγει η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, με κατεπείγουσα αγωγή και ζήτησε από το πρωτοδικείο να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την απεργία και όπως έγραψε στο tweet «Είναι αδιανόητο να υπονομεύουν την προσπάθεια χιλιάδων μαθητών».

«Το Δικαστήριο έκρινε παράνομη τη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ» αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. «Πάνω από 8.000 παιδιά θα μπορέσουν να δώσουν απρόσκοπτα τη Δευτέρα εξετάσεις για εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία» επισημαίνει η υπουργός Παιδείας και ευχήθηκε καλή επιτυχία!

Το υπουργείο Παιδείας καταγγέλλει ότι η ΟΛΜΕ προβαίνει σε αυτή την πρωτοφανή κίνηση χωρίς να προηγηθεί η τετραήμερη προθεσμία γνωστοποίησης, χωρίς να διατεθεί προσωπικό ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας και προσωπικού ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νέος εργασιακός νόμος.

Η ΟΛΜΕ έχει καλέσει τους εκπαιδευτικούς να μην αποδεχτούν να οριστούν ως επιτηρητές για τις εξετάσεις των Προτύπων κηρύσσοντας τρίωρη στάση εργασίας προκειμένου να καλυφθούν συνδικαλιστικά όσοι αντιτίθενται στο θεσμό των Προτύπων, στην υποχρεωτικότητα και την άμισθη επιτήρηση.

«Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από το υπουργείο ότι θα κινηθούν δικαστικά, θέλαμε να είναι καλυμμένοι οι συνάδερφοι που θα απεργήσουν», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θόδωρος Τσούχλος.

Το θέμα προκάλεσε την αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ εκτίμησε ότι η απεργία θα κριθεί παράνομη και καταχρηστική και οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά.

Ρεκόρ αιτήσεων φέτος για εισαγωγή στα πρότυπα σχολεία ξεπέρασαν τις 13.000, από την επόμενη χρονιά θα λειτουργήσουν 37 Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια σε όλη τη χώρα.

Ρεπορτάζ: Μ. Μαγκλάρα

Πηγή ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος