ΟΛΜΕ: Να συμμορφωθεί το υπ. Παιδείας με απόφαση του ΣτΕ – Nα ανακληθεί η εγκύκλιος για τις άδειες ανατροφής

Να ανοίξει άμεσα η πλατφόρμα αιτήσεων μετάθεσης και να δοθεί στους/στις νεοδιόριστους/ες εκπαιδευτικούς το δικαίωμα να αιτηθούν μετάθεση την τρέχουσα σχολική χρονιά, ζητά η ΟΛΜΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Η ΟΛΜΕ αναφέρει, πως η υποχρεωτική παραμονή των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για δύο χρόνια στη θέση τοποθέτησής τους «δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους εκπαιδευτικούς αυτούς, χωρίς να προσφέρει τίποτα απολύτως στη δημόσια εκπαίδευση» και απαιτεί να μειωθεί σε ένα, όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.

Επίσης, ζητά να ανακληθεί η εγκύκλιος, η οποία εξαιρεί τους/τις νεοδιόριστους/ες εκπαιδευτικούς από τις άδειες ανατροφής.

Άλλωστε, επισημαίνει η ΟΛΜΕ, με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ακυρώσει την παραπάνω εγκύκλιο και ζητά από το υπουργείο να συμμορφωθεί.

Πηγή:ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος