ΟΛΜΕ: Λήξη της απεργίας/αποχής κατά της αξιολόγησης – Συνέχιση του αγώνα με άλλους τρόπους

Σταματάει η απεργία/αποχή κατά της αξιολόγησης και «θα συνεχιστεί ο αγώνας με άλλους τρόπους», σύμφωνα με απόφαση της γενικής συνέλευσης των προέδρων, όπως ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ.

Παράλληλα, η ΔΟΕ διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της, ότι «η απεργία/αποχή συνεχίζει να ισχύει μέχρι την επίδοση της απόφασης του Εφετείου και όσοι συμμετέχουν σε αυτήν συνεχίζουν να καλύπτονται».

Επίσης, στη συνέλευση της ΟΛΜΕ αποφασίστηκε η τηλεκπαίδευση να διενεργείται αποκλειστικά από τον χώρο των σχολείων με εξοπλισμό που θα παρέχει η υπηρεσία. Η ΟΛΜΕ καλεί όλους και όλες τις εκπαιδευτικούς «κάθε φορά που απαιτείται από αυτούς/ες να παράσχουν υπηρεσίες τηλεκπαίδευσης να παρουσιάζονται στο σχολείο τους και να απαιτούν τον απαραίτητο χώρο, εξοπλισμό και σύνδεση από την υπηρεσία», όπως ορίζει το θεσμικό πλαίσιο για την τηλεργασία.

Η ΟΛΜΕ υπενθυμίζει ότι «καθόλη την περίοδο της πανδημίας το ΥΠΑΙΘ δεν παρείχε τον απαραίτητο εξοπλισμό σε σχολεία εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αφενός καθηγητές/τριες και μαθητές/τριες να αγοράζουν με δικά τους έξοδα τον εξοπλισμό που χρειάζονταν και να χρεώνονται με πανάκριβες συνδέσεις στο διαδίκτυο και αφετέρου χιλιάδες μαθητές/τριες να αποκλείονται από την τηλεκπαίδευση».

Επίσης, τάσσεται κατά των συγχωνεύσεων των σχολικών τμημάτων και τη δημιουργία πολυπληθών τμημάτων, ειδικά εν μέσω πανδημίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος