OΛΜΕ: Η υποχρηματοδότηση των σχολείων θέτει καθημερινά σε κίνδυνο την εκπαιδευτική κοινότητα

Array

Τη λύπη της για τον άδικο χαμό του μικρή μαθητή στις Σέρρες εκφράζει με ανακοίνωση της η ΟΛΜΕ η οποία τονίζει ότι το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο και προσθέτει ότι η πλήρης απαξίωση των σχολικών υποδομών και η υποχρηματοδότηση των σχολείων θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο την εκπαιδευτική κοινότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ και όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκφράζει την βαθύτατη του θλίψη για τον άδικο χαμό του μικρού μαθητή κατά την έκρηξη στο λέβητα του σχολείου του.

Λίγα δευτερόλεπτα χώρισαν το παιχνίδι από τον ξαφνικό χαμό του. Ευχόμαστε στους γονείς, τους οικείους, φίλους και συμμαθητές του άτυχου μαθητή κουράγιο και υπομονή.
Μόνη παρηγοριά ότι ο μικρός αυτός Άγγελος θα τους προσέχει από ψηλά.

Την ίδια στιγμή η οργή και η αγανάκτησή μας ξεχειλίζει από το απαράδεκτο σκηνικό της μετάθεσης ευθυνών ανάμεσα σε Δήμο, αρμόδια Υπουργεία και κυβέρνηση. Η δήλωση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη ότι «η συντήρηση των σχολείων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης» είναι τουλάχιστον κυνική.

Το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο. Τα τελευταία χρόνια καταγράφονται πολλά επικίνδυνα περιστατικά που από καθαρή τύχη δεν οδήγησαν σε τραγικές εξελίξεις, από σοβάδες που πέφτουν πάνω από τα κεφάλια μας και πλημμυρισμένα σχολεία, μέχρι πόρτες και παράθυρα που καταρρέουν, αίθουσες κλουβιά και ακατάλληλα προαύλια γεμάτα κινδύνους. Η πλήρης απαξίωση των σχολικών υποδομών και η υποχρηματοδότηση των σχολείων θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο την εκπαιδευτική κοινότητα! Δυναμώνουμε την πάλη για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τη ζωή και το μέλλον τους».

Σχετικό Άρθρο: Σέρρες: «Δεν έπαιζε και τον έβαλα να παίξει. Μετά συνέβη», σε σοκ ο δάσκαλος του ολοήμερου μιλά στην ΕΡΤ (βίντεο)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος