ΟΛΜΕ: Ανακοίνωσε πρόγραμμα δράσης και ζητάει συναντήσεις με τέσσερις υπουργούς

Array

Με τέσσερις επιστολές προς ισάριθμα υπουργεία, η ΟΛΜΕ ζητάει συναντήσεις με την πολιτική τους ηγεσία.

Συγκεκριμένα ζητάει συναντήσεις με:

-Τον Υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα: «Για την οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών. Ουσιαστικές αυξήσεις μισθών τουλάχιστον στα όρια του πληθωρισμού.Επαναφορά Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα. Επαναφορά επιδομάτων (βιβλιοθήκης, εξωδιδακτικής διδασκαλίας)».

-Τον Υπουργό Εσωτερικών Μαυρ. Βορίδη: «Για το οξυμμένο πρόβλημα στέγασης για μόνιμους και αναπληρωτές σε όλη τη χώρα και κυρίως στις τουριστικές περιοχές. Κατάργηση του επιδόματος σίτισης – στέγασης για τους εκπαιδευτικούς που δίνονταν από τους Δήμους μετά την εγκύκλιο του Υπουργείου σας. Άμεση εξόφληση των λογαριασμών Κοινής Ωφελείας των σχολείων από τους Δήμους (ηλεκτρικό, αέριο, τηλεφωνία, ύδρευση)».

-Την Υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή: «Για την επαναφορά Υπηρεσιακών Συμβουλίων όπου έχουν καταργηθεί. Προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί του εξωτερικού με τους Συντονιστές. Έγκαιρη πληρωμή των επιμισθίων».

-Τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Παν. Τσακλόγλου:« Για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους εκπαιδευτικούς που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης τα έτη 2010-2011-2012 και δεν τους δίνεται η δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης μετά και την τελευταία ανακοίνωση (Άνοιξη 2022) του Γ.Λ.Κ.».

Επίσης το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε το παρακάτω πρόγραμμα δράσης για το αμέσως επόμενο διάστημα:

  1. Συμμετοχή στο φοιτητικό συλλαλητήριο στις 27/9 στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια.
  2. Στις 11 Οκτωβρίου κηρύσσουμε πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας, κατά την οποία καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων/ουσών να συζητήσουν και να αναδείξουν τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο (επαγγελματική εξουθένωση-εργασιακές συνθήκες, μισθολογική αξιοπρέπεια, λειτουργία σχολικών μονάδων). Στη συνέχεια να γίνουν δράσεις στο προαύλιο των σχολείων και να ακολουθήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ από κοινού με γονείς και  μαθητικά συμβούλια στις κατά τόπους ΔΔΕ ή ΠΔΕ.  Στην Αττική η αντίστοιχη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει στο ΥΠΑΙΘ στις 2μμ. Στις 10πμ θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου του ΔΣ της ΟΛΜΕ.
  3. Καλούμε τις ΕΛΜΕ να κάνουν παρεμβάσεις στα δημοτικά συμβούλια για τα ζητήματα λειτουργίας των σχολείων (ενέργεια, θέρμανση κλπ) και για τα ζητήματα στέγασης – σίτισης των συναδέλφων.
  4. Πραγματοποίηση διασκέψεων με την παρουσία μελών του ΔΣ για τα προβλήματα νεοδιόριστων και αναπληρωτών/τριών σε Μύκονο, Ρέθυμνο και Καλαμάτα.
  5. Συνάντηση με υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τις επικείμενες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό.
  6. Συνάντηση με υπουργό Εσωτερικών για στέγαση/σίτιση εκπαιδευτικών, λειτουργικά έξοδα σχολείων (θέρμανση/ενέργεια), ορισμό ενεργειακών υπευθύνων στα σχολεία κλπ
  7. Συνάντηση με υπουργό Οικονομικών για την μισθολογική εξαθλίωση των εκπαιδευτικών.
  8. Περιοδείες μελών ΔΣ ανά τη χώρα.
  9. Γενική Συνέλευση Προέδρων στις 22 Οκτωβρίου και ΓΣ των ΕΛΜΕ από 17-21/10.
  10. Συμμετοχή στην Γενική Απεργία στις 9 Νοεμβρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος