Όλα έτοιμα για το ντιμπέιτ – Οι στρατηγικές Τσίπρα και Μεϊμαράκη #ERTdebate2015

Στην αποψινή τηλεοπτική αναμέτρηση των κυρίων Τσίπρα και Μεϊμαράκη, εδώ στην ΕΡΤ, είναι στραμμένα τα βλέμματα όλων. Η τηλεμαχία των δύο αρχηγών θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ, με συντονιστή τον Πάνο Χαρίτο

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα βρεθούν ξανά στο ιστορικό studio 3 της ΕΡΤ. Αυτή τη φορά θα είναι μόνοι τους, χωρίς τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. Θα καθήσουν δίπλα- δίπλα και απέναντί τους θα έχουν τους δημοσιογράφους απ” όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.

Το ρόλο του συντονιστή, θα έχει και αυτή τη βραδιά ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου της ΕΡΤ1 Πάνος Χαρίτος.

H διαδικασία περιλαμβάνει αρκετές καινοτομίες με σημαντικότερη τη λεγόμενη «κόκκινη κάρτα», τη δυνατότητα δηλαδή που έχει ένας αρχηγός να πάρει το λόγο αμέσως μετά την απάντηση του αντιπάλου του για ένα λεπτό.
Επίσης, θα γίνουν δύο διαλείμματα.

Το debate θα έχει τέσσερις γύρους.

Η πρώτη θα αφορά ζητήματα εσωτερικής πολιτικής όπως: οικονομία, ανάπτυξη, κοινωνική πολιτική και δημόσια διοίκηση.

Η δεύτερη εξωτερικής πολιτικής όπως: εθνικά θέματα, προσφυγικό, ευρωπαϊκά ζητήματα.

Στους κ.κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη θα τους υποβληθούν 12 ερωτήσεις 6 στο πρώτο γύρο και άλλες 6 στο δεύτερο.

Σε αυτές τις δύο ενότητες οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν δικαίωμα να «δείξουν κόκκινη κάρτα» μέχρι τρεις φορές.

Στην τρίτη ενότητα ο Πάνος Χαρίτος θα απευθύνει δύο ίδιες ερωτήσεις στους κ.κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη, ενώ θα έχουν το δικαίωμα της «κόκκινης κάρτας» για να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Στην τέταρτη ενότητα οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν δύο λεπτά στη διάθεσή τους για το καταληκτικό τους μήνυμα.

Οι στρατηγικές των κομμάτων

Την ίδια ώρα σε Κουμουνδούρου και Συγγρού καθορίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί.

Στην αποψινή τηλεμαχία ο Α. Τσίπρας θα επικεντρωθεί στην ανάδειξη του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα της διακυβέρνησης και στην ταυτόχρονη αποδόμηση των επιχειρημάτων Β. Μεϊμαράκη για την ανυπαρξία στρατηγικής μπροστά στις δύσκολες προκλήσεις που έχει μπροστά της η χώρα.

Αναμένεται να θέσει το δίλλημα των εκλογών: Ή με το παλιό και της δυνάμεις της χρεοκοπίας ή με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που με σχέδιο θα παλέψει για την κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας

Ο Αλέξης Τσίπρας θα αποκρούσει και θα αποκλείσει τις προτάσεις για το μεγάλο συνασπισμό γιατί μια τέτοια κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση παρά φύση όπως είπε και στην ΕΡΤ.

Θα σταθεί ιδιαίτερα σε θέματα διαπλοκής, διαφθοράς και φοροδιαφυγής με αφορμή της εξελίξεις στη λίστα Λαγκάρντ. «Να μη διανοηθεί κανείς να προσκόμματα στο έργο της δικαιοσύνης, γιατί θα έχει να κάνει με μένα προσωπικά» είπε χθες από το Κερατσίνι.

Θα κατηγορήσει τη ΝΔ ότι θεωρούσε το χρέος βιώσιμο, ενώ σήμερα με πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Τσίπρα προχωράμε στην διευθέτηση του.

Θα ασκήσει έντονη κριτική στη ΝΔ για το μετανευστικό. Θα την κατηγορήσει ότι ως κυβέρνηση παρέλαβε το απόλυτο μηδέν και θα αναδείξει τις πρωτοβουλίες που είχε λάβει σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Θα απευθυνθεί στους αναποφάσιστους και θα ζητήσει να μην πάει χαμένη η ψήφος της Κυριακής.
Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα επικεντρώσει στο ποιος είναι ικανός να κυβερνήσει.

Ο αρχηγός της ΝΔ, με τις απαντήσεις και τις τοποθετήσεις του, θα εμφανιστεί με πρωθυπουργικό προφίλ δείχνοντας σταθερότητα, σιγουριά και υπευθυνότητα και δηλώνοντας έτοιμος να αναλάβει τις τύχες της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα προσπαθήσει πρώτον να φέρει τον κ. Τσίπρα σε θέση απολογούμενου για τους 7 καταστροφικούς μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. και θα επιχειρήσει να αποδομήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στη λογική του δεν έχει δυνατότητες, ούτε «πάγκο» για να κυβερνήσει.

Θα επισημάνει δηλαδή, ότι μια επανεκλογή Τσίπρα θα σημαίνει καταστροφή και εκ νέου εκλογές, καθώς όχι μόνο δεν έχει ικανά στελέχη προς υπουργοποίηση, αλλά εκβιάζεται ήδη από τους «53» ότι δεν θα στηριχθεί μετεκλογικά.

Παράλληλα θα καλέσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλύψει στους πολίτες αν έχει κρυφή ατζέντα το πρόγραμμα της Κουμουνδούρου και αν ο ίδιος έχει υπογράψει στο πλαίσιο της πρώτης συμφωνίας κρυφές δεσμεύσεις.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ-1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ

#ERTdebate2015 #kalpes920

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος