Oκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – Πλήθος κόσμου στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι (video)

Oκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η θλιβερή επέτειος, η πρώτη μετά την καταδίκη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, γιορτάζεται με κάθε λαμπρότητα στο Κερατσίνι.

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στο Κερατσίνι για την καθιερωμένη αντιφασιστική συγκέντρωση μνήμης και αγώνα. «Δεν ξεχνάμε. Δεν επαναπαυόμαστε. Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά», ήταν το σύνθημα που φώναζε ο κόσμος περιμένοντας να ξεκινήσει η φετινή συναυλία, η οποία είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Ανδρέα Τζέλλη του πρώτου δικηγόρου που ανέλαβε την υπόθεση πριν από 8 χρόνια και αφοσιώθηκε σε αυτήν μέχρι και την τελευταία ημέρα στο Εφετείο.

Και φέτος κόσμος στην συναυλία. Συγκροτήματα χιπ χοπ, Μίλτος Πασχαλίδης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, αδελφοί Στρατάκη με λύρα και λαούτο θα συνοδεύσουν με μελωδίες τον αντιφασιστικό Σεπτέμβρη.

Oκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – Πλήθος κόσμου στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι (video)
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Η μητέρα του Παύλου, Μάγδα, ανέφερε ότι είναι διπλά λυπημένη γιατί χάθηκε ο άνθρωπος που την σήκωσε όταν όλα γύρω της είχαν γκρεμιστεί, ο δικηγόρος Ανδρέας Τζέλλης.

«Δεν τελειώσαμε με τον φασισμό»

«Δεν τελειώσαμε με τον φασισμό. Βάλαμε την εγκληματική οργάνωση στη φυλακή, αλλά ο φασισμός είναι εκεί έξω. Και οι ψηφοφόροι επίσης. Σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα όχι μόνο για τη δολοφονία του παιδιού μας αλλά γιατί κηδέψαμε τον πιο δικό μας άνθρωπο. τον στυλοβάτη μας. Τον Άνδρέα Τζέλλη, την κορωνίδα των δικηγόρων που πολέμησαν την Χρυσή Αυγή», δήλωσε η Μάγδα Φύσσα.

Oκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – Πλήθος κόσμου στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι (video)
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Με την πολυπληθή πορεία του κόσμου να ξεκινάει αργά το απόγευμα από το σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και να κατευθύνεται προς το Μπλόκο της Κοκκινιάς ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις κατά του φασισμού που θα διαρκέσουν έως τις 26 Σεπτεμβρίου.

https://twitter.com/i/status/1439263318498283523

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας, κοντά στον σταθμό τρένων της Νίκαιας, μεταξύ μιας μικρής ομάδας ατόμων που πέταξαν πέτρες και αστυνομικών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος