Οι θησαυροί της Εθνικής Πινακοθήκης – Ξενάγηση από τη Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα μέσω της ΕΡΤ

Η Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα ξεναγεί, μέσω της ΕΡΤ, το κοινό στους θησαυρούς που εκτίθενται στη νέα Εθνική Πινακοθήκη η οποία υποδέχθηκε σήμερα τους ξένους ηγέτες που τιμούν με την παρουσία τους στη χώρα μας, την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η ξενάγηση της κ. Λαμπράκη αρχίζει με αναφορά στο έργο του Παναγιώτη Τέτση «Λαϊκή Αγορά» που καλωσορίζει το κοινό στην αίθουσα υποδοχής και συνεχίζεται με την παρουσίαση της έκθεσης για το ‘21 η οποία συγκεντρώνει σε μία αίθουσα έργα που είναι αφιερωμένα στον Αγώνα.

Να σημειωθεί ότι στην έκθεση της μόνιμης συλλογής του μουσείου θα φιλοξενούνται πλέον 1000 έργα, σε αντίθεση με τα 400 που εκτίθεντο στο παλαιότερο κτίριο. Αλλά εκτός από τους χώρους έκθεσης για τις μόνιμες συλλογές του, το καινούριο μουσείο διαθέτει και έναν μεγάλο χώρο για τις περιοδικές του εκθέσεις, περίπου 2000 τετραγωνικά μέτρα.

Η Εθνική Πινακοθήκη καλωσορίζει τον επισκέπτη σε μια αίθουσα υποδοχής μεγαλύτερη των 800 τετραγωνικών μέτρων, στην οποία μπορεί ο καθένας να έχει πρόσβαση χωρίς να πληρώσει εισιτήριο. Εκεί ο ενδιαφερόμενος μπορεί να πάρει πληροφορίες, να επισκεφτεί το ένα από τα δύο πωλητήρια, να ενημερωθεί για το τι γίνεται στο μουσείο από ψηφιακές οθόνες, ψηφιακά τραπέζια πληροφοριών κλπ.

Σχετικό Άρθρο: Αποκαλυπτήρια της νέας Εθνικής Πινακοθήκης – Ένα «στολίδι» πολιτισμού στην Αθήνα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος