Οι κίνδυνοι από τη χρήση του Διαδικτύου – Τι λέει η διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (video)

Η Κέλλυ Ιωάννου, διεύθυντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» για τους κινδύνους που υπάρχουν για τους ανήλικους από τη μη ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, που σε ορισμένες περιπτώσεις ευνοεί τη διάδοση της παραβατικότητας.

Με αφορμή την αυτοκτονία του 14χρονου και τα πιθανά αίτια που τον οδήγησαν στο να αφαιρέσει τη ζωή του η κ. Ιωάννου αναφέρθηκε στο «Blackout Challenge» το επικίνδυνο παιχνίδι του Τικ Τοκ που καλεί τους συμμετέχοντες να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους- είπε: «Έχουμε δει στο εξωτερικό θανάτους παιδιών να συνδέονται με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ωστόσο, όταν κάποιος ρισκάρει τη ζωή του υπάρχουν άλλα θέματα, τα οποία δεν μπορούμε να τα αποκλείουμε».

Και όπως είπε η κ. Ιωάννου «η εσωτερική πληγή όσο την αφήνεις τόσο μεγαλώνει. Το θέμα είναι τι κάνουμε ως κοινωνία». Μιλώντας για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γονείς η διεύθυντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας εστίασε στις σχέσεις γονιών και παιδιών και τις ευθύνες των ενηλίκων και των εκπαιδευτικών.

«Δεν είναι ρόλος του γονέα να παρακολουθεί εμμονικά το παιδί του. Το παιδί πρέπει να έχει χτίσει μία σχέση εμπιστοσύνης με τον γονέα» επισήμανε η κ. Ιωάννου.

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος