Οι Αντετοκούνμπο στον «Τρίτωνα» στα Σεπόλια για την προβολή του “RISE” – Βίντεο και φωτογραφίες ertnews.gr

Το βράδυ της Τρίτης 28 Ιουνίου, η Disney διοργάνωσε μια εκδήλωση στο γήπεδο του Τρίτωνα στα Σεπόλια για την προβολή του “RISE“, της ταινίας για την ιστορία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και της οικογένειάς του.

Παρόντες ήταν οι Γιάννης, Θανάσης και Κώστας Αντετοκούνμπο και πλήθος παικτών μπάσκετ διεθνούς κύρους, μεταξύ των οποίων και συμπαίκτες τους.

Στην εκδήλωση βρισκόταν και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Μάλιστα, ο Φράνσις Ολόβου Οφίλι, ο μεγάλος αδελφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο, τραγούδησε σε μια ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς.

Αν και ο 35χρονος Φράνσις δεν είχε ασχοληθεί με το μπάσκετ όπως τα άλλα του αδέλφια αλλά ήταν ποδοσφαιριστής και μάλιστα πριν δυο χρόνια είχε υπογράψει συμβόλαιο με τη Σπάρτη στη Football League, ωστόσο δεν αγωνίστηκε ποτέ.

«Τόσο ο αθλητισμός όσο και η μουσική ήταν άρρηκτα συνδεδεμένα με την οικογένειά μου. Η μητέρα μου τραγουδούσε από τα μαθητικά της χρόνια και ο πατέρας μου ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στη Νιγηρία. Έτσι μεγάλωσα κι εγώ τραγουδώντας και παίζοντας ποδόσφαιρο. Θυμάμαι τον παππού μου που με άκουσε τυχαία μια μέρα να τραγουδάω και μου είπε: ”Μου αρέσει η φωνή σου, πιστεύω ότι μπορείς να τραγουδήσεις”. Τότε σκέφτηκα ότι αφού το βλέπουν και οι άλλοι πρέπει να το προσπαθήσω. Στα μαθητικά μου χρόνια είχα μερικούς φίλους που κι αυτοί ασχολούνταν με τη μουσική. Πηγαίναμε, λοιπόν, κάποιες φορές στους δρόμους και τραγουδούσαμε α καπέλα. Περίπου το 2009 άρχισα να γράφω μουσική και να ετοιμάζω κάποια ντέμο» έχει πει σε συνέντευξή του.

H ταινία, όπως είχε πει και ο ίδιος ο Γιάννης όταν είχε ερωτηθεί γι αυτήν πριν από ένα χρόνο, δεν θα είναι μόνο για τη ζωή του αλλά και για των δικών του και «για όσα πέρασαν προκειμένου να μας μεγαλώσουν για να γίνουμε αυτό που είμαστε. Τις θυσίες που έκαναν […] Δεν θέλω η ταινία να είναι για εμένα, να βάζω πόντους και να παίρνω βραβεία, αυτά είναι ένα διαφορετικό κεφάλαιο, θέλω να δουν τη ζωή μας. Την αληθινή ζωή, τι περάσαμε. Το σενάριο είναι αυθεντικό. Κάποιοι λένε ότι μία ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Όχι, όχι… Είμαι αυθεντικός άνθρωπος και θέλω η δική μου ιστορία να είναι βασισμένη στην πραγματική ζωή. Αυτό ήθελα, να δούμε όλοι τι έγινε μέχρι να φτάσω εδώ. Τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου, να τη δούνε κάποτε και να καταλάβουν τις θυσίες που έκαναν όλοι για να είμαστε εδώ».

Το «Rise» προβάλλεται από τις 24 Ιουνίου, αμέσως μετά το τέλος των τελικών του ΝΒΑ, στην πλατφόρμα Disney+.

Στον ρόλο του Γιάννη Αντετοκούμπο ο Ούκε Αγκάντα. Το κόστος της ταινίας ξεπέρασε τα 16 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ertnews.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος