«Οχυρώνεται» ο Έβρος: Το επιχειρησιακό σχέδιο σε περίπτωση νέου «κύματος» μεταναστών (video)

Array

Επιχειρησιακό σχέδιο για την αποτροπή της παράνομης εισόδου μεταναστών από τον Έβρο έχει εκπονήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή σε περίπτωση που αυξηθούν οι πιέσεις.

Την Πέμπτη απετράπη η είσοδος ακόμα 1.500 παράτυπων μεταναστών στη χώρα.

Στο μεταξύ, δύο ημέρες μετά από την συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, με τον Βούλγαρο ομόλογο του στην Αλεξανδρούπολη, υπάρχει «έκτακτη κατάσταση», όπως χαρακτηρίζεται από αξιωματούχους του υπουργείου και στα σύνορα της Τουρκίας με την Βουλγαρία, λόγω των πιέσεων.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές το σχέδιο «Ακρίτας», προχωράει, όμως υπάρχουν μέσα σε αυτό και εναλλακτικά σχέδια:

  • Ήδη έχουν ενημερωθεί όλες οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. να είναι σε απόλυτη εγρήγορση για το που θα πρέπει να βρεθούν αν χρειαστεί.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι βρίσκονται δυνάμεις από την ανατολική Μακεδονία και Θράκη σε επιφυλακή σε περίπτωση που κλιμακώσει η Τουρκία τις κινήσεις της.

  • Έχουν αυξηθεί οι βραδινές περιπολίες και τρία drone της ΕΛ.ΑΣ. με θερμικές κάμερες όλη νύχτα δίνουν εικόνα στα επιχειρησιακά κέντρα στον Έβρο.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναμένεται η επιστροφή του πρωθυπουργού απο την Νέα Υόρκη και μέσα στην εβδομάδα θα υπάρχουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο, ενδεχομένως και για επέκταση του φράκτη.

Πάντως, ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι από αρχές του έτους έχουν συλληφθεί 63 τούρκοι δουλέμποροι, όταν ολόκληρο το 2021 οι συλλήψεις ανέρχονταν περίπου στις 64.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος