«Όχι» σε αναστολή έκτισης ποινής για Κασιδιάρη & Λαγό – Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης της εισαγγελέως

Array

Διπλό «όχι» στους καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό, επεφύλαξε με την απόφασή του, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, το οποίο απέρριψε τις αιτήσεις αναστολής έκτισης ποινής των δυο κρατουμένων, αλλά και το αίτημα του Γιάννη Λαγού για εξαίρεση της εισαγγελέως της έδρας. Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης, να κάνει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης, να κληθεί σε κατάθεση η τότε σύντροφος του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, η οποία σημειώνεται, ότι δεν έχει καταθέσει ούτε στο Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο.

Η αίτηση εξαίρεσης της Εισαγγελέα Κυριακής Στεφανάτου, εκδικάστηκε με νέα εισαγγελέα στην έδρα, την εισαγγελέα Εφετών, Ελένη Ράικου, ενώ το δικαστήριο επέβαλε στον αιτούντα τα δικαστικά έξοδα τα οποία ανέρχονται από 50 έως 250 ευρώ.

«Από την πρόταση που είναι καταχωρημένη φαίνεται ότι η εισαγγελική λειτουργός διάβασε ένα χωρίο της πρωτόδικης απόφασης. Κατά συνέπεια δεν εξέφρασε προσωπική κρίση και το αίτημα εξαίρεσης πρέπει να απορριφθεί» τόνισε η κυρία Ράικου.

«Καταθέσαμε αίτηση εξαίρεσης διότι δε δικάζεται κάποιος για την ιδεολογία του. Ο ναζισμός και ο εθνικοσοσιαλισμός δε δικάζονται στην Ελλάδα. Έπρεπε η εισαγγελέας να ασχοληθεί μόνο με την αξιόποινη πράξη» τόνισε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, δικηγόρος του Γιάννη Λαγου. «Το αν είσαι φασίστας ή ναζί δεν είναι αξιόποινη πράξη. Η εισαγγελέας εξέφρασε γνώμη εναντίον του ναζισμού συνεπώς είναι προκατειλημμένη…» τόνισε επίσης ο κ. Πλεύρης.

«Δεν πρέπει κανείς να διώκεται για τις ιδέες του σε αυτόν τον τόπο. Η αναφορά της κυρίας εισαγγελέως εξυπηρετούσε αποκλειστικά και μόνο την στοιχειοθέτηση του κινήτρου. Η αίτηση εξαίρεσης είναι προδήλως αβάσιμη. Θέλουν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι τάχα διώκονται για τις ιδέες του. Θέλει να δημιουργήσει την εντύπωση ο Λαγός ότι τάχα επέστρεψε στην Ελλάδα όταν την κοπάνησε» τόνισε ο Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας με τον κατηγορούμενο να αντιδράει από το εδώλιο, φωνάζοντας : «Τι λέει αυτός;», προσθέτοντας αργότερα : «Ήμουν στο εξωτερικό έξι μήνες όντας εκλεγμένος ευρωβουλευτής με 120 χιλιάδες ψήφους. Θα μπορούσα να μείνω στο εξωτερικό. Δεν το έκανα. Για να μην λέμε αηδίες».

«Η ιδεολογία από μόνη της δεν είναι ποινικοποιημένη αν δεν υπάρχει ένας εγκληματικός μηχανισμός που προβαίνει σε αξιόποινες πράξεις» τόνισε ο Θανάσης Καμπαγιάννης, επίσης, δικηγόρος υποστήριξης της κατηγορίας.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος