ΟΑΣΕ: Σειρά διμερών συναντήσεων του Ν. Δένδια στο περιθώριο της συνόδου των ΥΠΕΞ

Array

Σειρά συναντήσεων με ομολόγους του για διμερή κυρίως θέματα θα έχει στην Πολωνία ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας που μεταβαίνει σήμερα στη Βαρσοβία για τις εργασίες της  Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ.

Στο περιθώριο της Συνόδου αναμένεται να συναντηθεί με τους υπουργούς των Εξωτερικών του Ουζμπεκιστάν Βλαντίμιρ Νόροφ (Vladimir Norov), της Αρμενίας Αραράτ Μιζρογιάν (Ararat Mirzoyan), του Τατζικιστάν Σιροχιντίν Μουχριντίνοβιτς Ασλοβ (Sirojiddin Muhriddinovich Aslov) και του του Αζερμπαϊτζάν Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ (Jeyhun Bayramov).

Εκτός από θέματα διμερούς ενδιαφέροντος αναμένεται να συζητηθούν και ζητήματα περιφερειακού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος όπως η κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, καθώς και οι εξελίξεις στην Κεντρική Ασία, τον Καύκασο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σήμερα Τετάρτη ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει σε άτυπο δείπνο εργασίας  με θέμα «Εμπιστοσύνη σε πτώση – Ο ΟΑΣΕ σε σταυροδρόμι. Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο;» (“Trust in Decline- The OSCE at a crossroads. How did we get here?”).

Την Πέμπτη 1/12. ο Έλληνας  υπουργός θα μιλήσει περί τις 12:30  ώρα Ελλάδος, στην  έναρξη των εργασιών της ολομέλειας της Συνόδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος