Ο Θ. Πλεύρης για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και το ενδεχόμενο νέων μέτρων για ανεμβολίαστους

Ανακοινώσεις μετά την Πρωτοχρονιά για τα πιστοποιητικά εμβολιασμών προανήγγειλε σήμερα Πέμπτη (30/12) ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, επισημαίνοντας πως έχει σχεδόν αποφασιστεί, η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού να είναι επτά μήνες και όσοι δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση να θεωρούνται ανεμβολιαστοι.

Ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας για τους άνω των 50 ετών. «Δεν είμαστε δογματικοί στην υποχρεωτικότητα αλλά εξετάζουμε να επεκταθεί με ηλικιακά κριτήρια».

Για τους ανεμβολίαστους άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην έχουν πρόσβαση στο μέλλον οι ανεμβολίαστοι ούτε στους εξωτερικούς χώρους και τόνισε ότι αυτό το έχουν ζητήσει ήδη οι ειδικοί. Ανέφερε ακόμα η μεταδοτικότητα της Όμικρον είναι πολύ μεγάλη και κινείται στις μικρές ηλικίες. Μόλις το 6% των κρουσμάτων αφορά τους άνω των 60 ετών. «Στοίχημα είναι να μην μεταφερθεί από τις μικρές ηλικίες σε γονείς και παππούδες». Πρόσθεσε ότι περιμένουμε γρήγορα μεγάλη άνοδο της Όμικρον και γρήγορα. Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, Αττική και Κρήτη πλήττονται περισσότερο.

Για τα σχολεία, είπε ότι θα ανοίξουν και έαν χρειαστούν παρεμβάσεις στα πρωτόκολλα θα γίνει βάσει των εισηγήσεων των ειδικών.

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα, επισήμανε ότι θα ισχύσουν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. «Δεν μιλάμε για παρατεταμενα μέτρα, αν χρειαστεί οποιαδήποτε παρέμβαση θα γίνει. Εκτίμησε ωστόσο οτι δεν θα χρειαστεί ιδιαιτερη παράταση καθώς ο κύκλος της όμικρον πιθανόν θα είναι σύντομος».
Υπνεθυμίζεται ότι ο υπουργός θα συναντηθεί με τη Σούπερ Λιγκ στη 13:30 το μεσημέρι. «Έαν τηρηθούν τα μέτρα, είμαστε διατεθειμενοι άμεσα να συζητήσουμε για αυξηση τη πληρότητας που θα ικανοποιεί και τους φιλάθλους και ομάδες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος