Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην ΕΡΤ: Μήνυμα αλληλεγγύης στην Τουρκία – Επιστολή στον Ερντογάν

Το δικό του μήνυμα αλληλεγγύης για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία, στέλνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης με αποκελιστική δήλωσή του στην ΕΡΤ - Έστειλε μάλιστα και επιστολή προς τον Ταγίπ Ερντογάν

Το δικό του μήνυμα αλληλεγγύης για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία, στέλνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης με αποκελιστική δήλωσή του στην ΕΡΤ. «Θα βοηθήσουμε τους Χριστιανούς και όχι μόνο, παρακαλώ όλο τον ελληνικό λαό να προσευχηθεί», δηλώνει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και αποκαλύπτει την επιστολή του στον Τούρκο Πρόεδρο, Ερντογάν.

«Είναι μία μεγάλη καταστροφή. Περισσότερο τραγική από εκείνη που ζήσαμε το 1999. Το Πατριαρχείο μας συμπάσχει φυσικά με τους ανθρώπους που έχασαν προσφιλή τους πρόσωπα, με τους τραυματίες για την αποκατάσταση της υγείας των οποίων ευχόμεθα και προσευχόμεθα», δήλωσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι επικοινώνησε «με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη, στην δικαιοδοσία του οποίου ανήκουν οι Ορθόδοξοι της περιοχής της Αντιοχείας. Είμαστε σε επικοινωνία και θα συμπράξουμε για να βοηθήσουμε τους εκεί Χριστιανούς και όχι μόνον. Έστειλα και γράμμα στον Μακαριώτατο για να εκφράσω τη συμπάθεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επικοινώνησε ακόμη με τον Τούρκο πρόεδρο, τον εξοχότατο Ερντογάν «εκφράζοντας τη συμπάθεια, την συμπαράσταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ομογένειας, η οποία ζει στην πόλη. Ελπίζω ότι θα έχουμε από τις επαρχίες του θρόνου στο εξωτερικό, κάποια υλική βοήθεια για να την στείλουμε σε αυτές τις περιοχές για τις πρώτες άμεσες ανάγκες».

Τόνισε μάλιστα ότι «παρακολουθούμε την προθυμία με την οποία και η Ελλάδα και πολλές άλλες χώρες του εξωτερικού έσπευσαν να βοηθήσουν την Τουρκία σε αυτή την δύσκολη, πολύ δύσκολη στιγμή που αντιμετωπίζει και ελπίζω ότι όλος ο κόσμος, βοηθώντας, θα συμβάλει στην υπέρβαση της τραγικότητας αυτής της στιγμής και θα αποκατασταθεί η τάξις».

Θα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με το Πατριαρχείο Αντιόχειας και με τις τοπικές αρχές, σημείωσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ενώς έκανε έκκληση «στον ελληνικό λαό να προσευχηθεί για την δύσκολη αυτή στιγμή πολλών πολλών χιλιάδων συνανθρώπων μας».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος