Ο μαθητής από τη Θεσσαλονίκη που πήρε υποτροφία για το Yale μιλά στο Πρώτο Πρόγραμμα (audio)

Θα ήθελα να γίνω μηχανικός στη formula 1. Αυτό είναι το όνειρό μου. Θα ήθελα να μπω στην ομάδα της Ferrari. Αυτό ανέφερε μιλώντας αποκλειστικά στο Πρώτο Πρόγραμμα και τον Θάνο Σιαφάκα ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, ο αριστούχος μαθητής από τη Θεσσαλονίκη, που κατάφερε να γίνει δεκτός από το Yale, ένα από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου αλλά και να διασφαλίσει υποτροφία 97%.

Είναι μία σημαντική εξέλιξη για εμένα εξηγεί ο μαθητής από τη Θεσσαλονίκη, να είμαι ανάμεσα στους φοιτητές του Yale και στην Πολυτεχνική Σχολή. Ξέρω πως είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Αμερικής και εκεί οι φοιτητές μπορούν να εργαστούν σε μεγάλες εταιρίες, όπως είναι η Google, η Apple και η Tesla, όσο ακόμα φοιτούν, κάτι που δυστυχώς δεν υπάρχει στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Για τα ΑΕΙ υπογράμμισε ότι είναι σπουδαία, όμως δεν δίνουν τις ίδιες ευκαιρίες που δίνουν τα ξένα πανεπιστήμια. «θα ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου αλλά αυτό μοιάζει πολύ δύσκολο. Ούτε οι ευκαιρίες είναι ίδιες, ούτε και οι αμοιβές».

Σε ότι αφορά τα νέα παιδιά και τις δικές τους προσπάθειες, επισήμανε πως στην χώρα μου δεν υπάρχει η πίστη, ότι θα τα καταφέρω και αυτό που θα έλεγα σε φίλους και γνωστούς είναι να μην εγκαταλείπουν, να μην σταματήσουν ποτέ. Αυτό που θα μου λείψει από την Ελλάδα είναι η οικογένειά μου και οι φίλοι μου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος