Ο Μ. Όθωνας στην ΕΡΤ για την Φώφη Γεννηματά – Πώς συνέταξαν το δελτίο Τύπου για την υγεία της (video)

Ο Μανώλης Όθωνας στενός συνεργάτης της Φ. Γεννηματά και διευθυντής του Πολιτικού της Γραφείου μίλησε στην ΕΡΤ για την πολιτικό, τη γυναίκα και μάνα, με πολύ συγκίνηση ενθυμούμενος την πρώτη ανακοίνωση για την μάχη της με τον καρκίνο στο νοσοκομείο . Η προτροπή της στους συνεργάτες της ήταν να υπηρετήσουν την ενότητα της παράταξης στην διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής.

Δύσκολη μέρα για όλους μας και κυρίως για τα εκατομμύρια απλών ανθρώπων σε όλη την Ελλάδα. Αυτούς που ήταν η καθημερινή την έννοια. Αυτή η αγκαλιά που ανοίγεται σήμερα για να την κατευοδώσει θα είναι τόσο μεγάλη όσο η δική της που χωρούσε τα προβλήματα και τις αγωνίες των απλών ανθρώπων. Για την ίδια, αυτά τα μικρά προβλήματα ήταν συνυφασμένα με τις μεγάλες αλλαγές και τις οραματικές διακηρύξεις. Ακόμη και αυτοί που δεν την ψήφιζαν επιζητούσαν μια αναμνηστική φωτογραφία μαζί της αισθανόμενοι την οικειότητα και την ευγένεια που εξέπεμπε.
Για την Φ. Γεννηματά που για 14 χρόνια έδινε μάχη με αυτό το πρόβλημα υγείας αυτό δεν είναι καθόλου παράξενο ως προτεραιότητα υπογράμμισε ο κ. Οθωνας. Κρατούσε αυτό το πρόβλημα στο κορμί της και την ψυχή της και το διαχειρίζονταν με αξιοπρέπεια χωρίς να το μοιράζεται με κανένα . Κάνεις μας δεν ήταν κοινωνός αυτής της καθημερινής μάχης που έδινε όλα αυτά τα χρόνια , πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα το βαρύτατο πρόγραμμα της την τελευταία εβδομάδα πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο.
Την τελευταία ημέρα το απόγευμα μιλούσε στη Νέα Ιωνία. Στις τέσσερις παρά δέκα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε «Μανώλη σφαδάζω από τους πόνους, πρέπει να έχω κάποια γαστρεντερίτιδα. Δεν θα μπορέσω να πάω στη Νέα Ιωνία, ζητήστε συγγνώμη από τον κόσμο, μου είναι αδύνατο».

Η ίδια σε όλη τη διάρκεια της νόσου αρνήθηκε να εκμεταλλευθεί πολιτικά το πρόβλημα της λέγοντας χαρακτηριστικά σε όλους τους συνεργάτες της «εγώ αυτό το πρόβλημα δεν το πουλάω».
Ο κ. Ώθωνας υπογράμμισε ότι στην πολιτικής διαδρομή δεν της χαρίστηκε τίποτα και δεν διορίστηκε ποτέ σε καμία δημόσια ή πολιτική θέση. Ότι έγινε στην πολιτική της διαδρομή έγινε με την ψήφο των πολιτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος