“Όλα τα χρόνια των μνημονίων κυβέρνηση, ΔΝΤ και ΕΕ είχαν τις δικές τους προτεραιότητες ο καθένας”, δήλωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και πρόσθεσε ότι: “Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα συμφωνούσε με το ΔΝΤ για τη ρύθμιση του χρέους και διαφωνούσε με τις μεταρρυθμίσεις”.
“Το ερώτημα που τίθεται”, τόνισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή, “είναι εάν τα γρήγορα αντανακλαστικά της κυβέρνησης στη διαρροή των διαλόγων Τόμσεν – Βελκουλέσκου, είναι στην κατεύθυνση να βοηθήσουν τη χώρα. Και το λέω αυτό”, πρόσθεσε ο κ. Κωνστνατινόπουλος, “γιατί θα φανεί εάν πάμε για ηρωική υποταγή ή για ηρωική έξοδο”.
“Θα φανεί αυτό τις επόμενες ημέρες, εάν πάμε στο γνωστό αφήγημα της κυβέρνησης, δηλαδή προκηρύσσω δημοψήφισμα ή εκλογές και να αποφασίσει ο λαός”. “Ο κ. Τομσεν”, τόνισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, “ήτανε πάντα το ίδιο, κυνικός όπως και τώρα και αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με τα δικά μας επιχειρήματα”.
“Φοβάμαι”, τόνισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, “ότι όλο αυτό δεν θα βγει σε καλό της χώρας”. Επεσήμανε ακόμη ότι του κάνει μεγάλη εντύπωση η σιωπή επί του θέματος των αποκαλύψεων του κ. Τσακαλώτου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι εάν η διαπραγμάτευση φτάσει στο Μάιο, τότε «καήκαμε», ενώ ανέφερε ότι: “Μόλις πριν από λίγες ημέρες ο κ. Χουλιαράκης είχε δεχθεί μέτρα ύψους 5,4 δις”.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος