Ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου: Επιδείνωση το Σάββατο με ισχυρούς βοριάδες, καταιγίδες και χιόνια (video)

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται το Σαββατοκύριακο στις περισσότερες περιοχές της χώρας σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου. Κύρια χαρακτηριστικά αυτής θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες -κυρίως στα νησιωτικά τμήματα της νότιας Ελλάδας δεν αποκλείεται αυτές να έχουν και έντονο χαρακτήρα-, οι ενισχυμένοι βοριάδες και οι χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Μέσα στις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής, προς τα μεσάνυχτα  και μετέπειτα θα έχουμε χιονοπτώσεις πρόσκαιρα και αρκετά πυκνές σε αρκετά μεγάλο τμήμα της δυτικής Μακεδονίας. Μέσα στο Σάββατο τα σύννεφα αυτά θα μετακινηθούν προς τα νότια και θα αφήσουν κάποια τοπικά φαινόμενα και στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα, ενώ θα είναι περισσότερα τα φαινόμενα στα κεντρονότια κεντροανατολικά ηπειρωτικά τμήματα με βροχές. Αυτά τα φαινόμενα μέσα στην ημέρα θα ενταθούν κινούμενα προς τα νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα.

Στην Αττική αρχικά αναμένεται συννεφιά που γρήγορα θα πυκνώσει και θα δώσει κάποια τοπικά φαινόμενα, τοπικές βροχές στη βορειοδυτική πλευρά του νομού και κάποιες χιονοπτώσεις πάνω από τα 600 μέτρα. Μέσα στην ημέρα θα γίνουν περισσότερες οι βροχές σε όλη την Αττική, τοπικά δεν αποκλείεται να δυναμώσουν και οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν κυρίως πάνω από τα 500 με 700 μέτρα. Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και οι όποιες χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται ψηλότερα από ό,τι τις προμεσημβρινές μεσημβρινές ώρες.
Οι άνεμοι βόρειοι ενισχυμένοι μετά το μεσημέρι δεν αποκλείεται να φτάσουν και τα 7 με 8 μποφόρ στα ανατολικά ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 3 με 8 βαθμούς Κελσίου στο λεκανοπέδιο και 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα για τα βόρεια προάστια.

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται οριακά σε μια κατάσταση με φαινόμενα. Τις προμεσημβρινές ώρες στις νοτιότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας ίσως οι συννεφιές να δώσουν χιονόνερο ή και χιόνι ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Πιο αξιόλογες φαίνονται οι χιονοπτώσεις στο ορεινό κομμάτι της Χαλκιδικής. Μετά το μεσημέρι όμως ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται και τα ανοίγματα ηλιοφάνειας θα είναι όλο και μεγαλύτερα σε όλη την περιφέρεια.
Κρύος βοριάς στα 6 με 7 μποφόρ στα ανοιχτά και η θερμοκρασία στους 3 με 7 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος