Ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου: Βελτίωση του καιρού με ασθενή φαινόμενα – Βροχές και καταιγίδες στο νότιο Αιγαίο (video)

Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το ξημέρωμα της Τετάρτης στις περισσότερες περιοχές της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας. Στην δυτική Ελλάδα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια ενώ στη κεντρική και βόρεια σύννεφα και τοπικά ασθενή φαινόμενα νωρίς το πρωί.
Αντίθετα, στα νότια νησιωτικά τμήματα και κυρίως στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα εντοπίζονται κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείεται να έχουν και μεγάλη διάρκεια.

Μετά το μεσημέρι η καλοκαιρία στη δυτική χώρα και οι συννεφιές στην κεντρική και στη βόρεια θα επιμείνουν δίνοντας μάλιστα κάποια ασθενή τοπικά φαινόμενα σε αρκετά τμήματα της Αττικής της Βοιωτίας και της Εύβοιας.
Τα έντονα φαινόμενα στα νότια νοτιοανατολικά νησιωτικά και στην Κρήτη θα διατηρηθούν και τις απογευματινές νυχτερινές ώρες.

Στην Αττική αναμένεται να έχουμε συννεφιά από το πρωί η οποία δείχνει να πυκνώνει λίγο περισσότερο μεταξύ μεσημβρινών απογευματινών ωρών με πιθανότητα βροχής στα πιο βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού. Βοριάς στα 5 με 6 μποφόρ, στους ορεινούς όγκους πιθανότητα ριπών ανέμου στα 7 με 8 μποφόρ και θερμοκρασία στους 10 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία θα έχει από το πρωί συννεφιές κατά διαστήματα πιο πυκνές ενώ στις νότιες περιοχές της Χαλκιδικής αναμένεται να ψιχαλίσει. Μέχρι και το απόγευμα τα μεγαλύτερα ανοίγματα θα παρατηρηθούν στα βορειοδυτικά τμήματα της περιφέρειας αλλά η συννεφιά θα παραμείνει στις περισσότερες περιοχές. Οι άνεμοι βόρειοι στα 5 με 6 μποφόρ στην περιοχή της Χαλκιδικής και η θερμοκρασία στους 6 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος