Ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου: Τοπικές βροχές την Παρασκευή – Επιδείνωση το Σαββατοκύριακο (video)

«Επιλεκτικά άστατος» θα παραμείνει ο καιρός και το επόμενο 24ωρο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου. Σε αρκετές περιοχές θα έχουμε σύννεφα που θα δίνουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες ενώ άλλες -κυρίως στα νότια της χώρας- θα απολαμβάνουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν κατά τόπους πυκνές ομίχλες οι οποίες θα διαλύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα αλλάξει πολύ, με βροχές και καταιγίδες να επηρεάζουν αρκετές περιοχές της χώρας καθώς επίσης και θυελλώδεις ανέμους. Την επόμενη εβδομάδα οι άνεμοι θα γυρίσουν από νοτιάδες σε βοριάδες και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με αρκετά περιορισμένη την ορατότητα, σε αρκετές περιοχές θα εκδηλωθούν κάποιες ομίχλες, οι οποίες όμως γρήγορα θα διαλυθούν και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Τις βραδινές ώρες θα συννεφιάσει αρκετά, με μικρή πιθανότητα να βρέξει τοπικά, κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά.
Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις στα 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 11 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία το πρωί θα έχουν περιορισμένη ορατότητα, ίσως και αρκετές ομίχλες, και συννεφιές κατά τόπους αυξημένες στις υπόλοιπες -κυρίως ορεινές- περιοχές. Μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν κάποια πρόσκαιρα ανοίγματα στον καιρό, όσο όμως βαδίζουμε προς τις βραδινές ώρες τα σύννεφα θα πυκνώσουν ξανά και αυτή τη φορά στις περισσότερες περιοχές δεν αποκλείεται να δώσουν κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές.
Ο νοτιάς δεν θα ξεφύγει πάνω από τα 4 με 5 μποφόρ στα ανοιχτά τμήματα του Θερμαϊκού, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 10 έως τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος