Ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου: Σφοδροί βοριάδες, περισσότερο κρύο και χιονοπτώσεις στα βόρεια (video)

Οι τοπικές βροχές της Πέμπτης στις πιο βόρειες βορειοανατολικές περιοχές κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα μετατραπούν σε χιονοπτώσεις ασθενούς και μέτριας έντασης σε ορεινά και ημιορεινά.

Το επόμενο 24ωρο θα κυλήσει με περισσότερο κρύο, μετά την εμφάνιση των νέων ψυχρών μαζών από τα βόρεια ανατολικά, οι οποίες θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους και με τη μορφή πολύ ψυχρών και πολύ ενισχυμένων βοριάδων.

Τις επόμενες 3 με 5 μέρες στο Αιγαίο και στην Κρήτη αυτοί οι βοριάδες δεν αποκλείεται να ξεπερνούν και τα 7 με 8 μποφόρ.
Στην Κρήτη ειδικά ο μετεωρολόγος συνιστά αυξημένη προσοχή καθώς στο ορεινό και στο βόρειο κομμάτι δεν αποκλείεται οι άνεμοι να ξεπεράσουν και τα 9 μποφόρ.

Η Αττική θα ξεκινήσει με κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένη συννεφιά ενώ νωρίς το πρωί στους ορεινούς όγκους δεν αποκλείεται να ψιχαλίσει και να βρέξει τοπικά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές συννεφιές κατά διαστήματα πιο πυκνές και με κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας.
Βοριάς αρκετά ενισχυμένος και πολύ ψυχρός στα 7 με 8 μποφόρ στα ανατολικά και η θερμοκρασία γύρω στους 7 με 9 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία οι πρωινές ώρες θα ξεκινήσουν με συννεφιά η οποία -εκτός από τα νοτιοανατολικά της Χαλκιδικής- θα δίνει χιονόνερο ή και χιόνι ακόμα και σε πεδινές περιοχές ασθενούς ή μέτριας έντασης . Τα φαινόμενα αυτά όμως θα εξασθενήσουν σταδιακά προς το μεσημέρι και αργότερα, οι συννεφιές θα παραμείνουν μόνο κατά τόπους πιο πυκνές και θα υπάρξουν και κάποια ανοίγματα ηλιοφάνειας. Αργά το βράδυ και κυρίως στα βόρεια και δυτικά τμήματα της περιφέρειας δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν ξανά κάποιες τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές.
Ανατολικοί άνεμοι οι οποίοι στην αρχή της ημέρας ίσως φτάσουν και τα 6 με 7 μποφόρ στα ανοιχτά με κάποια μικρή εξασθένηση προς το μεσημέρι και αργότερα και η θερμοκρασία στους 3 με 7 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος