Ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου: Πυκνές χιονοπτώσεις το Σάββατο – Θερμοκρασίες υπό του μηδενός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (video)

Ο «Μαρτιάτικος χιονιάς» θα συνεχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία του σε αρκετές περιοχές της χώρας, ακόμα και στα νότια νησιωτικά.

Προς το μεσημέρι του Σαββάτου θα έχουμε επιδείνωση του καιρού στη νότια Χαλκιδική, στα νοτιοανατολικά της Μαγνησίας, στην Εύβοια και στην κεντρική και ανατολική Στερεά, η οποία θα κρατήσει μέχρι και το απόγευμα, με χιονοπτώσεις τοπικά ισχυρές.

Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιορίζονται στις νοτιότερες περιοχές της χώρας και κυρίως στην Κρήτη.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με σύννεφα τοπικά αυξημένα τα οποία γρήγορα θα αρχίσουν να δίνουν κάποιες χιονοπτώσεις στα ανατολικά και βορειοανατολικά του νομού. Προς το μεσημέρι και αργότερα αυτές οι χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους στις περισσότερες περιοχές του νομού ακόμα και σε παράκτιες περιοχές, οι οποίες θα είναι παροδικού χαρακτήρα και πιο ισχυρές στις κεντροβόρειες ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Προς το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους -1 με 7 βαθμούς Κελσίου.

Στα ανατολικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας και στη Χαλκιδική ήδη από το πρωί θα ξεκινήσουν χιονοπτώσεις οι οποίες κυρίως προς τον Δήμο Αριστοτέλη δεν αποκλείεται να έχουν και έντονο χαρακτήρα. Από τη Θεσσαλονίκη και δυτικότερα το Σάββατο θα ξεκινήσει με λίγες τοπικές συννεφιές και κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί στα ανατολικά και στη Χαλκιδική και οι χιονοπτώσεις θα μετατοπιστούν προς τα κεντρικά και ανατολικά της περιφέρειας αν και θα είναι πολύ πιο εξασθενημένες και με τοπικό χαρακτήρα. Προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί και θα παραμείνει τοπική συννεφιά.
Οι άνεμοι βορειοανατολικοί λίγο πιο ενισχυμένοι μετά το μεσημέρι στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στους -1 με 6 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος