Ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου: Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη, νέο κύμα ψύχους από βδομάδα (video)

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να έχουμε και κατά τη διάρκεια της ερχόμενης νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες σχεδόν παντού στην Ελλάδα. Κατά τόπους μάλιστα θα επικρατήσει παγετός. Όσο βαδίζουμε προς την Τετάρτη συννεφιές θα επιμείνουν από την Εύβοια μέχρι και την Κρήτη, τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές η μέρα θα κυλήσει με ηλιοφάνεια.
Τις επόμενες μέρες ο καιρός θα βελτιωθεί, κυρίως προς την Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα ξαναπέσει.
Νέα ψυχρή μάζα κατευθύνεται προς τη Βαλκανική χερσόνησο προς τις αρχές τις επόμενης βδομάδας.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στην Αττική από το πρωί με εξαίρεση κάποιες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά. Λιακάδα μετά το μεσημέρι παντού και τοπικές συννεφιές στα ανατολικά μόνο τμήματα του νομού τις νυχτερινές ώρες.
Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σταδιακά στρεφόμενοι σε πιο βορειοδυτικούς και μόνο στην αρχή της ημέρας θα φτάνουν τα 4 με 5 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί ανάμεσα στους -1 και στους 8 βαθμούς Κελσίου αλλά υπό συνθήκες χιονοσκεπούς εδάφους και εξασθενημένων πλέον ανέμων, στις βορειότερες και ορεινές ημιορεινές περιοχές δεν αποκλείεται τις πρωινές ώρες να παρατηρηθούν -6 και -7 βαθμοί Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει λιακάδα με κάποιες αραιές συννεφιές κατά τη διάρκεια της ημέρας και ξαστεριά τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι, θα φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ στα ανοιχτά τμήματα του Θερμαϊκού και η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη στους -1 με 7 βαθμούς Κελσίου. Γύρω από αυτή η θερμοκρασία θα είναι -4 με -5 βαθμούς χαμηλότερη τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος