Ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου: Ηλιοφάνεια την Τρίτη – Ζέστη, υγρασία και εξασθενημένοι άνεμοι την εβδομάδα που διανύουμε (video)

Η εβδομάδα που διανύουμε θα έχει αρκετή ζέστη, αυξημένη υγρασία, εξασθενημένους ανέμους και κάποια θολούρα στην ατμόσφαιρα καθώς ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Προς τα τέλη της βδομάδας αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Την Τρίτη, σύννεφα αστάθειας θα βρεθούν τις πρωινές ώρες στις βόρειες βορειοανατολικές νησιωτικές περιοχές, με διάσπαρτες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται αρκετή ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Μετά το μεσημέρι στα κεντρικά και στα βόρεια θα συννεφιάσει κυρίως στους ορεινούς όγκους με διάσπαρτες μπόρες τοπικού χαρακτήρα. Από το βράδυ ο καιρός θα ηρεμήσει και σε αυτές τις περιοχές.

Στην Αττική θα έχουμε ηλιοφάνεια από το πρωί με πιθανότητα αραιής συννεφιάς προς το απόγευμα ενώ τη νύχτα θα επικρατήσει ξαστεριά.
Οι άνεμοι ασθενείς στα 2 με 4 μποφόρ και  η θερμοκρασία στους 19 με 32 βαθμούς Κελσίου. Σε όλες τις παράκτιες περιοχές και κυρίως στα ανατολικά και στα νότια δεν θα έχουμε πάνω από 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Λιακάδα θα επικρατήσει στην Κεντρική Μακεδονία με λίγες τοπικές συννεφιές νωρίς το πρωί οι οποίες γρήγορα θα διαλυθούν. Από το μεσημέρι θα βγάλει σύννεφα στα ορεινά της περιφέρειας με πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας.
Οι άνεμοι και εδώ στα 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 17 με 26 βαθμούς Κελσίου. Μεγάλη θερμοκρασιακή απόκλιση θα υπάρχει ανάμεσα στις παράκτιες περιοχές και στο εσωτερικό της Κεντρικής Μακεδονίας, με τις πρώτες να έχουν περισσότερη δροσιά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος