Ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου: Ηλιοφάνεια και τσουχτερό κρύο στις περισσότερες περιοχές – Πού θα χιονίσει την Πέμπτη (video)

Ο καιρός θα μαλακώσει αρκετά το 24ωρο – 48ωρο. Στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα δούμε την θερμοκρασία να ανεβαίνει και την ηλιοφάνεια να επικρατεί. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί όμως θα συνεχίσει να κάνει τσουχτερό κρύο και η θερμοκρασία θα πέφτει και κάτω απ’ το μηδέν κυρίως στα ορεινά τμήματα της χώρας.

Μια ζώνη από σύννεφα θα έχουμε από την περιοχή του Αιγαίου μέχρι και την Κρήτη. Από το ύψος της Λήμνου, στα ανατολικά τμήματα των Σποράδων, στις Κυκλάδες και στα κεντροανατολικά τμήματα της Κρήτης τα σύννεφα αυτά θα είναι κατά τόπους και κατά περιόδους πιο πυκνά και θα αφήνουν ασθενείς μπόρες χιονόνερου στα χαμηλά και χιονιού στα πιο ορεινά.

Νέα επιδείνωση από βδομάδα με χιονοπτώσεις κυρίως στις ορεινές περιοχές.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά καλός, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές συννεφιές στα ανατολικά τις πρωινές ώρες οι οποίες όμως προς το μεσημέρι θα διαλυθούν. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί εξασθενημένοι μόνο στα ανατολικά θα αγγίζουν τα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 0 με 10 βαθμούς Κελσίου. Προσοχή επειδή λιώνουν τα χιόνια και το πρωί μπορεί να επικρατήσει επικίνδυνος παγετός.

Στη Θεσσαλονίκη και στη Κεντρική Μακεδονία θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια ενώ τις μεσημβρινές ώρες θα έχουμε λίγες τοπικές αραιές συννεφιές -πρόσκαιρα αυξημένες- , οι οποίες θα επιμείνουν μέχρι και τη νύχτα. Οι βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα διατηρηθούν, κυρίως στα ανοιχτά του Θερμαϊκού δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν και 5 με 6 μποφόρ, και η θερμοκρασία στους -1 με 9 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος