Ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου: Η χώρα στην… «κατάψυξη» από το ερχόμενο Σάββατο

Από το ερχόμενο Σάββατο και για μια περίπου βδομάδα η χώρα θα μπεί στην… «κατάψυξη» με τον Σάκη Αρναούτογλου να τονίζει μάλιστα την σημασία της πρόληψης για την αποφυγή ατυχημάτων.

Τη νύχτα της Τρίτης θα κάνει περισσότερο κρύο με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα ενώ παγετός αναμένεται ακόμα και σε πεδινά τμήματα και στα ορεινά των νησιών του Ιονίου και του Αιγαίου Πελάγους.

Την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια με κάποια σύννεφα στην Πελοπόννησο κατά τη διάρκεια του απογεύματος και της νύχτας.

Στην Αττική προς το ξημέρωμα της Τετάρτης κάποια σύννεφα από την Εύβοια ίσως δώσουν τοπικές χιονοπτώσεις στα βόρεια βορειοανατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε λίγες συννεφιές αλλά προς το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα ανοίξει σε όλο τον νομό. Την νύχτα θα επικρατήσει ξαστεριά με λίγες τοπικές συννεφιές. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί στα 4 με 5 και η θερμοκρασία στους 2 με 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία το πρωί θα έχουμε ήλιο και κάποιες τοπικές συννεφιές στα βορειοδυτικά και στην Χαλκιδική. Μετά το μεσημέρι οι συννεφιές θα διατηρηθούν στην Χαλκιδική αλλά στην υπόλοιπη περιφέρεια θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και ξαστεριά μέχρι και τη νύχτα. Ο βοριάς θα πέσει στα 5 με 6 μποφόρ έως και το μεσημέρι κυρίως στα ανοιχτά ενώ η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από τους -2 έως τους 7 βαθμούς Κελσίου. Γύρω από τη Θεσσαλονίκη δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν και θερμοκρασίες στους -5 με -6 βαθμούς.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος