Ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου: Ηλιοφάνεια με τοπικές μπόρες την Τετάρτη (video)

Το επόμενο 24ωρο αναμένεται να κυλήσει με αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και κάποια σύννεφα πριν το μεσημέρι στα ανατολικα, στις Σποράδες, στη Μαγνησία, στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια. Δεν αποκλείεται πάρα πολύ τοπικά στις προαναφερθείσες περιοχές να ψιχαλίσει και να βρέξει πρόσκαιρα. Κάποια σύννεφα θα έχουμε και στις Κυκλάδες και στην Βόρεια Κρήτη όπου μπορεί επίσης να ψιχαλίσει λίγο και τοπικά.

Μετά το μεσημέρι σύννεφα θα σχηματιστούν στα ορεινά τμήματα της Πελοποννήσου, της βόρειας Στερεάς, της δυτικής Θεσσαλίας και κυρίως της Ηπείρου. Σε αυτές τις περιοχές υπάρχει πιθανότητα για μπόρες και τοπικές καταιγίδες, όπως επίσης και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της δυτικής Θράκης. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα θα συννεφιάσει πρόσκαιρα στα ημιορεινά χωρίς όμως φαινόμενα, ενώ η ηλιοφάνεια θα διατηρηθεί στην υπόλοιπη χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στην Αττική το πρωί θα έχουμε συννεφιές τοπικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα για τοπικές ασθενείς βροχές όμως μέσα στη μέρα θα βγάλει περισσότερο ήλιο και το βράδυ θα επικρατήσει ξαστεριά.
Ο άνεμος βοριάς, πιο ενισχυμένος στα ανατολικά και βόρεια, όπου μπορεί να φτάσει τα 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 25 έως τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Η Κεντρική Μακεδονία θα έχει αρχικά ηλιοφάνεια ενώ σύννεφα θα κάνουν την εμφάνιση τους στις ορεινότερες περιοχές μετά το μεσημέρι με πιθανότητα παροδικής βροχής με τη μορφή μπόρας. προς το βράδυ τα σύννεφα θα γίνουν πολύ λιγότερα.
Οι άνεμοι θα έχουν τη μορφή θαλάσσιας αύρας και θα πνέουν στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 21 έως τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος