Ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου: Επιμένουν οι δυνατοί βοριάδες – Κυρίως ηλιοφάνεια την Τρίτη (video)

Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και τα επόμενα πρωινά στη βόρεια Ελλάδα, ενώ οι βοριάδες θα παραμείνουν δυνατοί στο Αιγαίο. Στην ορεινή-βόρεια χώρα μεγαλώνει η πιθανότητα να σχηματίζεται πάχνη λίγο και πριν και μετά την ανατολή του ηλίου και σε περιοχές ανήλιες.

Την Τρίτη ηλιοφάνεια με καλή διαύγεια θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κάποια σύννεφα στον Έβρο, στις Σποράδες, στις περισσότερες περιοχές της Εύβοιας, στις δυτικές Κυκλάδες, στη νότια Στερεά Ελλάδα και η Κρήτη, με πιθανότητα για μπόρες τις πρωινές ώρες. Μετά το μεσημέρι τα σύννεφα και τα όποια φαινόμενα θα γίνονται λιγότερα στις παραπάνω περιοχές, ενώ η ηλιοφάνεια θα διατηρηθεί στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στην Κρήτη τα σύννεφα θα δίνουν πιο τοπικά φαινόμενα μέχρι και το απόγευμα.

Στην Αττική τις πρωινές ώρες θα υπάρχει αρκετή συννεφιά με πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα βόρεια και ανατολικά, ενώ προς το απόγευμα τα ανοίγματα του καιρού θα γίνονται μεγαλύτερα, χωρίς φαινόμενα.
Στις πιο ημιορεινές-ορεινές και ανατολικές περιοχές ο άνεμος δεν αποκλείεται να φτάσει τα 7 με 8 μποφόρ από βόρειες διευθύνσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 16 έως τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη και στην Κεντρική Μακεδονία θα έχουμε ηλιοφάνεια με καλή ορατότητα από την αρχή της ημέρας. Στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της περιφέρειας δεν αποκλείεται νωρίς το πρωί να έχουμε περιορισμένη την ορατότητα, και στα ορεινά τμήματα ίσως το φαινόμενο της πάχνης. Μέσα στην ημέρα θα επικρατήσει λιακάδα παντού.
Στον Θερμαϊκό οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 10 έως τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος