Ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου: Τοπικά ισχυρές καταιγίδες την Παρασκευή

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού αναμένεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας την Παρασκευή.

Μπόρες, βροχές και καταιγίδες -τοπικά ισχυρές- θα σημειωθούν αρχικά στα δυτικά και σταδιακά ανατολικότερα, επηρεάζοντας τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές. Τα φαινόμενα δεν θα επηρεάσουν την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι, στα 5 με 6 -τοπικά έως και 7 με 8 μποφόρ- σε περιοχές του Αιγαίου, και στα 4 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία μέσα στην ημέρα θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου στα νότια.

Από το απόγευμα του Σαββάτου τα φαινόμενα θα έχουν εξασθενήσει σχεδόν παντού. Τοπικές μπόρες θα σημειώνονται κυρίως σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Την Παρασκευή μπόρες, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Αττική, οι οποίες δεν αποκλείεται να έχουν και έντονο χαρακτήρα. Προς το απόγευμα θα έχουμε βελτίωση και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και στα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα 4 με 5 -τοπικά στα ανατολικά έως και 6 με 7- μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά τις πρωινές ώρες, και στη συνέχεια και στην υπόλοιπη περιφέρεια. Μάλιστα τα φαινόμενα θα διατηρηθούν και τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος