O καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Ζέστη το Σαββατοκύριακο, αλλά με ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο (video)

Array

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών θα είναι οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, οι οποίοι θα διατηρηθούν ως τουλάχιστον την επόμενη Δευτέρα. Μάλιστα την Πέμπτη στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανεβαίνει λίγο από την Πέμπτη. Οι μεγαλύτερες τιμές αναμένονται το Σαββατοκύριακο στα ηπειρωτικά, στους 36-38 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά και 39 βαθμούς Κελσίου. Mικρή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται τη Δευτέρα.

Την Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τη νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 34 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγα σύννεφα στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου τους 32 με 34, στα νησιά του Αιγαίου 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος