Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Ξεκίνημα καλοκαιριού με τοπικές βροχές και καταιγίδες (video)

Το καλοκαίρι ξεκινά με θερμοκρασίες λίγο χαμηλότερες από τα κανονικά αλλά και με τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες στα ανατολικά και βόρεια, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Μέχρι την Κυριακή πάντως η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.

Την Τρίτη τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη έως το απόγευμα. Σε Εύβοια, Κυκλάδες και ανατολικό Αιγαίο τις πρωινές ώρες θα βρέξει. Σε ανατολική Στερεά, Θεσσαλία καθώς και στα βουνά της δυτικής Στερεάς και της Ηπείρου θα σημειωθούν λίγες μπόρες το μεσημέρι απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 25 με 26 βαθμούς. Ψύχρα το πρωί κυρίως στη δυτική Μακεδονία αλλά και σε ημιορεινές περιοχές με την θερμοκρασία κάτω από τους 10 βαθμούς

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι τις απογευματινές ώρες, με πιθανότητα για λίγες μπόρες ενώ νωρίς το πρωί θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, ενώ το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλιονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε υπάρχει πιθανότητα για λίγες μπόρες στα γύρω ορεινά.
Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη, μόνο στα βορειοανατολικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ίσως και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις στα δυτικά.
Οι άνεμοι βαθμιαία στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει.

Με σχετικά δροσερό καιρό και οι επόμενες ημέρες της πρώτης εβδομάδας του καλοκαιριού. Ο καιρός γενικά αίθριος με λίγα σύννεφα το μεσημέρι απόγευμα στα ηπειρωτικά.

Μετεωρολόγος: Παναγιώτης Γιαννόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος