Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Πρώτο κύμα καύσωνα από Τετάρτη (video)

Περιορίζεται η αστάθεια την Δευτέρα, ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία σύμφωνα με το μετεωρολογο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Από Τετάρτη ξεκινά η πρώτη ζέστη του φετινού καλοκαιριού που θα έχει ένταση και διάρκεια.

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν λίγες μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3, πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται επίσης γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και στα γύρω ορεινά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί και πρόσκαιρα νότιοι μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Tην Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βουνά της βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς μόνο στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα νησιά του Ιονίου τους 34 με 35, στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και στα υπόλοιπα νησιά και τα παραθαλάσσια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανεβαίνει και άλλο η θερμοκρασία την Τετάρτη με το κύμα της ζέστης να κορυφώνεται Πέμπτη και Παρασκευή οπότε το θερμόμετρο στα ηπειρωτικά σε περιοχές μακριά από την θάλασσα θα φτάσει τους 38 με 41 βαθμούς. Η έντονη ζέστη θα κρατήσει τουλάχιστον ως το Σάββατο.

Μετεωρολόγος: Παναγιώτης Γιαννόπουλος 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος