O καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Σταδιακή βελτίωση με κατά τόπους νεφώσεις και βροχές (video)

Array

Η κακοκαιρία πλέον έχει περάσει και ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Μόνο τις πρωινές ώρες της Παρασκευής στο ανατολικό αιγαίο θα σημειώνονται ακόμα τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες, όμως και εκεί ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε επίπεδα λίγα υψηλότερα από τα κανονικά. Την Κυριακή θα σημειωθούν βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Μάλιστα στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Δεν προβλέπεται κάποιο σοβαρό καιρικό σύστημα μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας

Από άποψη θερμοκρασίας ο καιρός θα παραμείνει γενικά ήπιος. Μάλιστα, από τα μέσα της εβδομάδας η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμαίνεται 3 με 5 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Πιθανόν στα νότια να ξεπεράσει και τους 20 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά σήμερα Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Αναμένεται βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Η ορατότητα θα είναι τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος