Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Σταδιακή επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Array

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού και τις επόμενες μέρες θα είναι άστατος, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Σήμερα Κυριακή (21/8/22) θα εκδηλωθούν καταιγίδες στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, κυρίως σε Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα την Τρίτη και την Τετάρτη θα είναι περισσότερα και θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της ηπειρωτικής χώρας. Την Τετάρτη θα επηρεαστεί και η Κρήτη και το Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση. Ενδεικτικά την Τρίτη και την Τετάρτη στην Αττική μόλις θα ξεπερνά τους 30 βαθμούς.

Την Κυριακή (21/8/22) στα βόρεια προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές μπόρες και καταιγίδες, στη Μακεδονία πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Στα κεντρικά ηπειρωτικά το μεσημέρι απόγευμα θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα νότια ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και στα Κρητικά πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές στη Μακεδονία και τη νησιωτική Ελλάδα στους 28 με 32 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα βόρεια του νομού είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται άστατος καιρός. Κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται τοπικοί όμβροι και καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα αρχικά στα κεντρικά και βόρεια θα σημειώνονται τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε ανατολική Στερεά και βορειοανατολική Πελοπόννησο, καθώς και τα ορεινά της Ηπείρου και τα ορεινά της Κρήτης. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν μόνο στην ανατολική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός
Οι άνεμοι θα είναι 3 με 4, στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος (ΜSc.)FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος