Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας (video)

Σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία. Τετάρτη και Πέμπτη στα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 με 40 βαθμούς, αν και στο Αιγαίο οι βοριάδες δεν θα σταματήσουν σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.
Την Παρασκευή πάντως η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά το μεσημέρι απόγευμα, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα βουνά της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στο Ιόνιο έως 5 και στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Σε Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη μέχρι 32 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια. Ο άνεμοι βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά 5 και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγα σύννεφα το απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φθάσει, στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου τους 34 με 36 βαθμούς. Χαμηλότερες οι θερμοκρασίες σε Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη,

Με τα τελευταία στοιχεία η Πέμπτη θα είναι η πιο ζεστή ημέρα με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 40 βαθμούς. Στην Αττική η μέγιστη θερμοκρασία 38 με 39 βαθμούς. Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα πέσει λίγο κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, θα παραμείνει όμως πάνω από τους 37 βαθμούς στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να αναμένονται στη Βοιωτία, Αττική, Αργολίδα, Λακωνία.

Μπορεί στην Αττική και γενικότερα στα ανατολικά ηπειρωτικά το μελτέμι να δημιούργησε αίσθημα δροσιάς τις τελευταίες ημέρες όμως κυρίως στα δυτικά όπου δεν φτάνει η ευεργετική επίδραση του ετησίων ανέμων η θερμοκρασίες είναι πάνω απο 36 βαθμούς πολλές ημέρες τώρα.
Για παράδειγμα στους σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου/ meteo.gr
τις τελευταίες 8 ημέρες το θερμόμετρο ξεπερνά τους 36 βαθμούς στην Σπάρτη και στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος