Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Πού θα «χτυπήσει» ο πρώτος φετινός καύσωνας (video)

Ξεκινά ο πρώτος φετινός καύσωνας. Οι θερμοκρασίες, θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς στα ηπειρωτικά σε περιοχές μακριά από την θάλασσα. Πιο ζεστές ημέρες αναμένονται η Παρασκευή και το Σάββατο σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Από την Κυριακή και απο τα βόρεια θα ξεκινήσει η μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος και ζεστός καιρός. Τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά προβλέπεται να φτάσει κατά τόπους τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου, όμως στα νησιά και σε παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια. Το μεσημέρι απόγευμα ένα νοτιαδάκι μέχρι 4 μποφόρ στο Σαρωνικό. Η θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι πρόσκαιρα το απόγευμα θα είναι νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Την Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι απόγευμα κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και προβλέπεται να φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 και κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή και το Σάββατο η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά στους 40-42οC. Θα διατηρηθούν στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά οι υψηλές θερμοκρασίες και την Κυριακή. Υποχωρεί λίγο ο υδράργυρος την Δευτέρα.

Μετεωρολόγος: Παναγιώτης Γιαννόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος