Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Με ηλιοφάνεια φεύγει το 2022 και μας υποδέχεται το 2023

Array

Με ηλιόλουστο καιρό οι τελευταίες ημέρες του 2022 σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, ενώ η αυξημένη υγρασία που θα περιορίσει την ορατότητα θα δημιουργήσει τοπικές ομίχλες. Οι υψηλότερες από τα κανονικά θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και μάλιστα ως την επόμενη Τετάρτη, τουλάχιστον. Το θερμόμετρο θα πέφτει και κάτω από το μηδέν στη βόρεια Ελλάδα αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.

Στην προοπτική του καιρού, κάποια εντυπωσιακή καιρική αλλαγή δεν προβλέπεται τουλάχιστον ως την επόμενη Τετάρτη. Μάλιστα από την Κυριακή ξανά λίγο η θερμοκρασία θα ανέβει φτάνοντας στα κεντρικά και νότια τους 18 με 19 και τοπικά στην Κρήτη ίσως και 20 βαθμούς. Ο καιρός θα επανέλθει στην χειμερινή του τροχιά προς την ημέρα των Φώτων.

Πιο αναλυτικά για σήμερα Παρασκευή:

Προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα στα Δωδεκάνησα να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 και στα πελάγη νοτίων διευθύνσεων 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στα κεντρικά και νότια θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 16 με 18 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα το πρωί και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος