Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Κυριακή η πιο ζεστή ημέρα – Έρχονται μπόρες από τη Δευτέρα (video)

Ανεβαίνει λίγο ο υδράργυρος την Κυριακή καθώς εξασθενούν οι βοριάδες στο Αιγαίο. Θα είναι η πιο ζεστή ημέρα για τις επόμενες δέκα. Την Δευτέρα και κυρίως από Τρίτη αναμένεται έντονη αστάθεια, κυρίως μεσημεριανές απογευματινές μπόρες σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές.

Και η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά. Λίγο θα ξεπερνά τους 30 βαθμούς το μεσημέρι στα ηπειρωτικά. Μάλιστα ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί ως τουλάχιστον την Παρασκευή.

Tην Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις θα εκδηλωθούν λίγες μπόρες και στα βόρεια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγα σύννεφα το απόγευμα, στα γύρω ορεινά υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα στα βόρεια πριν από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στα ορεινά. Ηλιοφάνεια στα νησιά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις μόνο στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα φτάσει κατά τόπους τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου σε ηπειρωτικές περιοχές μακριά από τη θάλασσα.

Μετεωρολόγος ΕΡΤ: Παναγιώτης Γιαννόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος