O καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Κορύφωση της ζέστης σήμερα

Σήμερα προβλέπεται η κορύφωση της ζέστης, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 39 και τοπικά σε Θεσσαλία και ανατολική Στερεά τους 40 με 41 βαθμούς.

Από το απόγευμα όμως το πέρασμα ενός ψυχρού μετώπου στα βόρεια θα δώσει καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και θα αλλάξει και θερμοκρασιακά την κατάσταση . Η θερμοκρασία την Παρασκευή θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Σήμερα στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στη Θράκη τους 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα και τις παραθαλάσσιες περιοχές θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου..

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος