Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Ανοιξιάτικο διάλειμμα με άνοδο της θερμοκρασίας έως την Πέμπτη


Ανεβαίνει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Συγκεκριμένα η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου την προσεχή Πέμπτη με κύριο χαρακτηριστικό τους νοτιάδες που θα φτάσουν στο Αιγαίο ακόμη και τα 8 μποφόρ.

Την Παρασκευή όμως το σκηνικό αλλάζει και από τα δυτικά και τα βόρεια αναμένεται μεταβολή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας. Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Το Σαββατοκύριακο θα έχουμε «χειμωνιάτικο» κρύο με θυελλώδεις βοριάδες στα πελάγη.

Σήμερα Τρίτη 12 Δεκεμβρίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, και τη Θράκη το πρωί και πιθανώς στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.
Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από -1 έως 13 με 15 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 18 με 19 βαθμούς Κελσίου και στη νησιωτική χώρα από 11 έως 19 με 20 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με θερμοκρασία έως 18 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει πρόσκαιρη συννεφιά το πρωί και ο υδράργυρος θα ανέβει έως τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος