Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Αλλαγή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες από αργά το απόγευμα του Σαββάτου

Ο καιρός παραμένει ήπιος ως και το απόγευμα του Σαββάτου σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Με τη θερμοκρασία να ξεπερνά και τους 20 βαθμούς στα νότια. Από αργά το απόγευμα του Σαββάτου αλλάζει ο καιρός, από την Άνοιξη των τελευταίων ημερών περνάμε στο Φθινόπωρο με θυελλώδεις νοτιάδες, βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά τοπικά ισχυρές.

Αναλυτική πρόγνωση ΕΡΤ

Μέσα στην νύχτα προς Κυριακή τα φαινόμενα θα επεκταθούν πιο ανατολικά. Η Κυριακή με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο, πτώση της θερμοκρασίας, και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Δευτέρα με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Από Τρίτη απόγευμα με τους βοριάδες να επιστρέφουν μετά από ημέρες στο Αιγαίο η θερμοκρασία θα υποχωρήσει και άλλο , ο χειμώνας κάνει την εμφάνισή του τουλάχιστον θερμοκρασιακά. Με τσουχτερό κρύο από την Τετάρτη όμως με λίγα φαινόμενα.

Το Σάββατο στην Αττική λίγες νεφώσεις, το βράδυ θα αυξηθούν και την νύχτα θα εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή η καταιγίδα. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία  09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη παρόμοιος καιρός με λίγες νεφώσεις, το βράδυ θα αυξηθούν και την νύχτα θα εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή η καταιγίδα. Οι άνεμοι ασθενείς και από το βράδυ νότιοι μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

 Παναγιώτης Γιαννόπουλος – Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος