Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Στους 25-26°C τη Δευτέρα, μετά βροχές και πτώση της θερμοκρασίας (video)

Τη Δευτέρα τα θερμόμετρα θα φτάσουν στα ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς, όμως, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, από Τρίτη και μέχρι το τέλος της εβδομάδας η θερμοκρασία θα πέσει σε επίπεδα λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά, με βροχές στα κεντρικά και βόρεια και τμήματα και αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές. 

Πιο αναλυτικά  για την Δευτέρα

Στα βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά οπότε θα σημειωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας
Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι ασθενείς. Στο κεντρικό και  νότιο Αιγαίο βόρειοι τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 24 με 26 και στο Αιγαίο τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός ,το μεσημέρι λίγα σύννεφα στα βόρεια από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. Από το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος